Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • De Heus
  • 11.07.2018. 10:30

Komponenta iz Ćuprije u vlasništvu holandske kompanije De Heus

Kompanija De Heus kupila je fabriku hrane za životinje Komponenta iz Ćuprije.

Foto: De Heus
  • 1.500
  • 29
  • 0

Jedan od najvećih proizvođača stočne hrane, holandska kompanija De Heus, kupila je fabriku hrane za životinje Komponenta iz Ćuprije. Kako navode u zvaničnom saopštenju, na ovaj način će ojačati svoju tržišnu poziciju u Srbiji: "Potražnja za visoko kvalitetnom hranom za preživare, živinu i svinje u Srbiji ubrzano raste. De Heus će kupovinom nove fabrike omogućiti brz odgovor ovom zahtevu tržišta u bliskoj budućnosti".

Kako je rekao Darko Sadžak, generalni direktor De Heus Srbija, posebna prednost nove fabrike u Ćupriji je njena geografska pozicija, koja će olakšati snabdevanje čitavog juga Srbije, kao i distribuciju hrane na Kosmetu, u Makedoniji i Albaniji.

Savremena tehnologija u proizvodnji

Cilj je dalja modernizacija proizvodnog procesa i proširenje proizvodnih kapaciteta za 50%. Nova fabrika će biti potpuno renovirana - biće obnovljena proizvodna linija, koja će biti opremljena najsavremenijom  tehnologijom. Očekuje se da će ova unapređenja biti završena do kraja 2018. godine, nakon čega će fabrika biti puštena u rad.

Proizvodni kapacitet od 260.000 tona na godišnjem nivou

Sadžak kaže da je poslednjih godina uložena velika količina energije u poboljšanje kvaliteta proizvoda. Tako investiciju u Ćupriji prati i obimni program investicija u fabrici u Šapcu. "Zadovoljni smo što farmeri prepoznaju kvalitet naše hrane za životinje. Kako bismo odgovorili povećanoj tražnji, istovremeno sa modernizacijom nove fabrike nastavićemo i širenje kapaciteta fabrike u Šapcu, čime će ova dva postrojenja imati ukupan proizvodni kapacitet od 260.000 tona na godišnjem nivou", otkriva Sadžak. 


Tagovi

De Heus Ćuprija Komponenta Šabac Darko Sadžak Stočna hrana


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

De Heus d.o.o

Agroindustrijska zona bb, 15000 Šabac, Srbija
tel: +381 15 354 858, fax: +381 15 354 861, e-mail: info@deheus.rs web: https://www.deheus.rs/