Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sutomore
  • 12.07.2019. 13:00
  • Sutomore, Crna Gora

Konj ujeo ženu dok se vraćala s plaže

Ženu iz Srbije je u Sutomoru dok se vraćala s plaže ujeo konj. Ova nesvakidašnja situacija pretvorila joj je godišnji odmor u bolnu muku i neizvesnost, pošto konj nije nađen. Zapravo na osnovu pregleda životinje utvrđuje se terapija koju žena treba da primi.

Foto: Bigstockphoto/wrangel
  • 465
  • 20
  • 0

U Sutomoru, srednjovečnu ženu ujeo je konj dok se vraćala sa plaže Štrbina. Nesvakidašnja situacija ženi je godišnji odmor pretvorila u bolnu muku i neizvesnost. Okolnosti su otežane pošto do sada konj nije pronađen pa žena treba da primi i terapiju protiv besnila.

"Vraćala sam se sa plaže. Na livadi je bilo nekoliko konja. Jedan Rus je išao ispred mene, prišao konju, pomilovao životinju i prošao. Prošla sam i ja, međutim iznenada sam osetila kao neki udarac od pozadi, neprijatan i jak bol u predelu leđa. U momentu nisam znala šta me snašlo. Instiktivno sam rukom dohvatila bolno mesto. Na prstima su ostali tragovi krvi. Ujeo me konj", ispričala je žena.

Izveštaj upućen i veterinarskoj inspekciji 

Ona se odmah potom obratila lekaru za pomoć. Čim je rekla ljudima šta joj se dogodilo većina ju je kaže gledala sa nevericom, a neki su joj se i smejali. "Meni do smeha nije," kaže žena dodajući da u Sutomoru ima mnogo pasa lutalica, krupne stoke među kojima su i konji.

U Domu zdravlja Bar je potvrđeno da je ženu ujeo konj. Dostavili su, izveštaj lekara veterinarskoj inspekciji, ali životinja još uvek nije nađena. Na ovoj adresi kažu da se na osnovu pregleda konja utvrđuje terapija koju žena treba da primi, prenosi portal Jedro. 

Divlje plaže između Sutomora i Čanja - atrakcija i rizik

Veterinari opet kažu da jeste retkost da konj ujede, i da mogu da obole i od besnila, ali da poslednjih godina nisu imali takvih slučajeva. 

Između Sutomora i Čanja nalaze se divlje plaže Štrbina i Maljevik. U opisu divlje lepote, tu je i prisustvo čopora i krda stoke, što i nije atrakcija već očigledno predstavlja rizik.


Izvori

Jedro


Tagovi

Konj Sutomore Besnilo Veterinari Dom zdravlja Bar


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.