Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu
  • 29.09.2016. 18:00

Konkurs za opremu za navodnjavanje i u oktobru

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević je naglasio da je rebalansom pokrajinskog budžeta obezbeđeno dodatnih 30 miliona dinara i da se zbog toga konkurs za nabavku opreme za navodnjavanje produžava do kraja oktobra.

  • 457
  • 51
  • 0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević uručio je danas novih 180 ugovora korisnicima bespovratnih sredstava ostvarenih na konkursu za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara na teritoriji Vojvodine, u 2016. godini.

"Sa ovim ulaganjima, sa zadovoljstvom mogu da konstatujem, da će biti obezbeđeno navodnjavanje novih 2.016 hektara", rekao je Vuk Radojević i podržao poljoprivrednike u njihovoj nameri da se bave intenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom, koja zbog toga što je konkurentnija i ekonomičnija, treba da bude model uspešnijeg razvoja poljoprivrede.

Vrednost potpisanih ugovora, odnosno investicije u opremu za navodnjavanje i bunare, iznosi 168,5 miliona dinara, od čega je iz budžeta AP Vojvodine obezbeđeno 52.883.595 dinara. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević je naglasio da je, juče usvojenim rebalansom budžeta, za ovu meru podrške, obezbeđeno dodatnih 30 miliona dinara, da se zbog toga konkurs produžava do kraja oktobra, i pozvao fizička i pravna lica, koja imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, da iskoriste ovu mogućnost i konkurišu za sredstva za navodnjavanje.

Izvor i foto: Pokrajinska vlada


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Pokrajinska vlada Poljoprivreda Sekretarijat Vuk Radojević Oprema za navodnjavanje Konkurs Sredstva Ugovori Investicije Vojvodina


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.