Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razgovor sa poljoprivrednicima
  • 22.07.2015. 09:00

Konstruktivan dijalog sa poljoprivrednicima Apatina

Ministarka poljoprivrede sastala se sa predsednikom opštine Apatin, Živoradom Smiljanićem i predstavnicima poljoprivrednih udruženja, preduzeća i poljoprivrednih proizvođača iz Apatina. Dijalog je ocenila konstruktivnim.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine
  • 157
  • 7
  • 0

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je sa predsednikom opštine Apatin, Živoradom Smiljanićem i predstavnicima poljoprivrednih udruženja, preduzeća i poljoprivrednih proizvođača iz Apatina.

Bogosavljević Bošković je nakon sastanka izjavila da je razgovor bio vrlo otvoren i konstruktivan i da je jedna od tema bila i izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup.

Predlog da se državno poljoprivredno zemljište izdaje u dva kruga

"Predstavnici poljoprivrednih udruženja izneli su svoje predloge i mi ćemo ta rešenja razmotriti. Njihov predlog je da se državno poljoprivredno zemljište izdaje u dva kruga. Sve ideje temeljno ćemo razmotriti. Sve što je u skladu sa Zakonom i ne ruši zakonska rešenja nema razloga da i ne bude usvojeno", istakla je Bogosavljević Bošković i dodala kako se razgovaralo i o Pravilniku kojim se proglašava lovostaj na pojedine vrste životinja, konkretno grlice, a govorilo se o tome kako je došlo do nesporazuma i o mogućem rešenju. "U razgovoru sa samim poljoprivrednicima i predstavnicima lovačkih udruženja najbolje dođemo do konkretnih predloga za rešavanje problema na terenu", rekla je ministarka.

Isti uslovi izdavanja zemljišta za sve

Odgovarajaći na pitanja novinara, Bogosavljević Bošković je rekla da su uslovi izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta isti za sve, za sva pravna i fizička lica, kao i da se pri izradi radne verzije Zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu, Ministarstvo konsultuje sa poljoprivrednim udruženjima na terenu i da se ništa ne radi mimo interesa srpskog poljoprivrednika.

Nema govora o prodaji poljoprivrednog zemljišta strancima

Ministarka je naglasila da nema ni govora o prodaji poljoprivrednog zemljišta strancima, kao i da će biti održana javna rasprava Zakona o poljoprivrednom zemljištu gde će svi zainteresovani moći da učestvuju.

Predsednik opštine Apatin, Živorad Smiljanić izrazio je zadovoljstvo zbog posete ministarke i njenih saradnika Apatinu kao i na konkretnim odgovorima na pitanja koja su imali poljoprivrednici, među kojima je bilo lovaca, pčelara i poljoprivrednih proizvođača.

Nakon radnog sastanka u opštini, ministarka Bogosavljević Bošković obišla je i Fabriku vode u Apatinu.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine


Izvori

Tanjug


Tagovi

Snežana Bogosavljević Bošković Apatin Lovci Pčelari Poljoprivredni porizvođači Živorad Smiljanić Državno poljoprivredno zemljište Lovostaj Izdavanje zemljišta

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]