Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Miodrag Kostić
  • 24.06.2015. 14:00

Kostić se okreće lešnicima i Ferreru!

Ferrero je spreman da dođe, samo bi trebalo da nađemo ko će biti prvi koji će ući u posao s njima. Ja Ferrero neću ispustiti, poručio je Miodrag Kostić

Foto: Blic.rs
  • 304
  • 49
  • 0

"Proizvodnja lešnika je dosta isplativa, a Ferrero je svetski kupac, kupuje 30 odsto lešnika u svetu. Možda je to put za domaće proizvođače za prvih 20-ak hiljada hektara", rekao je jučer Kostić za Bizlife.

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić ovim je putem najavio da neće odustati od saradnje s italijanskim Ferrerom i okreće se lešnicima.

Dugoročne investicije u Srbiji

Nakon sastanka u prostorijama Intesa Sanpaolo Grupacije, održanog u sklopu Međunarodnog sajma Expo 2015. u Milanu, Kostić kazao je da investicija Ferrera deluje impresivno te naglasio da se polako Jug Srbije mora odustati od proizvodnje pšenice i ječma i investirati u proizvodnju lešnika.

Srbija može povećati izvoz za 10 odsto ukoliko bude koristila "know how" od Ferrera

"Ferrero je spreman da dođe, samo bi trebalo da nađemo ko će biti prvi koji će ući u posao s njima. Ja Ferrero neću ispustiti. Videću da li mogu jedan, naravno mali deo, da prebacim u MK grupu", rekao je Kostić. Izjavio je i da očekuje da će Srbija povećati izvoz za 10 odsto ukoliko bude koristila "know how" od Ferrera i drugih italijanskih prozivođača. Pritome je istakao da Srbija ima veći proizvodni potencijal nego potrošačku moć, stoga je pravo vreme za ulaganje.

Iz kompanije Ferrero Etore Fontana poručuju da trenutno imaju vodeću poziciju u proizvodnji lešnika i da danas proizvode 30 odsto svetskog tržišta lešnika, a u Srbiji planiraju dugoročno investirati u njegovu proizvodnju.

Foto: Blic.rs


Tagovi

Miodrag Kostić Ferrero Proizvodnja lešnika Investicije


Autorka

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica u Agroklubu, specijalizovana za agrobaze. Diplomirani je magistar agronomije.