Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa žitarica
  • 26.03.2021. 18:00

Krali žitarice iz firme u kojoj su radili - procenjena šteta 1,7 miliona evra

U noćnim smenama sedmorica Nemaca utovarivala su žitarice u kamione pa ih prodavali poljoprivrednim preduzećima. Počinili su 510 kaznenih dela, a sada ih čeka suđenje.

Foto: Depositphotos/Denisfilm
  • 714
  • 232
  • 0

U nemačkom Oldenburgu pokrenut je kazneni postupak protiv sedmorke za koju se tvrdi da su od 2018. do 2020. godine ukrali 10.000 tona žitarica u vrednosti od oko 1,7 miliona evra i počinili ukupno 510 kaznenih dela.

Kako piše agrarheute, prilikom hapšenja policajci su im oduzeli i vatreno oružje.

Ove nedelje započeo je kazneni postupak protiv njih u okružnom sudu Klopenburg. Sumnjiče se da su ukrali ječam, raž i pšenicu od kompanije za stočnu hranu.

Žitarice prodavali poljoprivrednim kompanijama

Troje optuženika u dobi od 73, 26 i 47 godina dolazili su kamionima u fabriku stočne hrane u Esenu, a preostala četvorica su bili zaposleni u istoj. U noćnim smenama utovarivali su kamione žitaricama koje su potom prodavali raznim poljoprivrednim preduzećima. Kako navode nemački mediji, po dva vozila sa teretom su potom parkirala u zabačenoj ulici grada Vehte, a u blizini auto-puta.

Ali, policija ih je razotkrila u avgustu prošle godine, a tokom pretresa su im pronašli 150.000 evra gotovine i tri pištolja. Nakon toga su ih uhapsili.

U julu je vlasnik oštećene kompanije izvestio o velikoj krađi, a u svom saopštenju je naveo da se šteta procenjuje na 1,2 miliona evra. 

S obzirom na 510 kaznenih dela u dve godine pustošenja fabrike, može se zaključiti da je sedmočlana banda žitarice krala gotovo svako veče. 


Tagovi

Krađa Nemačka Lopovi Žitarice Šteta


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.