Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplave
  • 06.06.2019. 13:15
  • Mačvanski okrug, Krupanj

Krupanj: Đaci evakuisani, 50 kuća poplavljeno

Od sinoć je na snazi vanredna situacija u Krupnju jer je za sat vremena palo kiše kao za mesec dana. Poplavljeno je 50 kuća, zatvorena škola.

Foto: Marko Matić
  • 249
  • 11
  • 0

U Krupnju i 10 okolnih sela sinoć je proglašena vanredna situacija. Zbog kiše koja je juče pala poplavljeno je 50 kuća i osnovna škola u centru mesta.  Za sat vremena palo je kiše kao za mesec dana. Petnaestoro đaka je na vreme evakuisano, a škola neće raditi do ponedeljka.

Put koji vodi ka selu Bogoštica i dalje ka selu Šljivova je u prekidu, jer je reka odnela deo puta. Teška mehanizacija je na terenu i očekuje se da do kraja dana put bude prohodan.

Nestao meštanin Selišta, koji je išao da obiđe poplavljene njive

Isailović: Veća katastrofa je izbegnuta 

Predsednik Opštine Ivan Isailović rekao je za RTS da je šteta velika, ali znatno manja nego što je mogla biti - 78 litara kiše palo je za 45 minuta. Prema njegovim rečima, veća katastrofa je izbegnuta jer su sva rečna korita očišćena. 

"Mnogo smo spremniji, manje je padavina nego 2014. godine, imamo više bujičnih pregrada i u narednom peridu radićemo na tome da ih bude što više, jer je to jedino rešenje za Krupanj", rekao je Isailović. 

Evakuisano 50 domaćinstava, ima uginule stoke - njive pod vodom!

U Krupnju tokom poplava 2014. godine porušeno 50 kuća 

Krupanj su kako prenosi Blic katastrofalne poplave pogodile 2014. godine. Tada je porušeno pedeset, a oštećeno tri stotine kuća, bilo je čak 200 aktiviranih klizišta i 25 srušenih mostova.

Inače, u Srbiji je zbog poplava izazvanih padavinama koje nisu prestajale danima na snazi vanredna situacija, a najviše su pogođeni Kraljevo, Lučani, Guča i Ivanjica.


Izvori

RTS


Tagovi

Poplave Srbija Krupanj Ivan Isailović


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D