Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kina
  • 24.11.2017. 20:15

Kuća od kukuruza privukla turiste

Liu Hongcai napravio je kompleks od klipova kukuruza, koji je privukao veliki broj posetilaca, koji žele da upoznaju seoski život na severo-istoku Kine.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 231
  • 10
  • 0

Kineski poljoprivrednik Liu Hongcai uložio je 10.000 juana, odnosno 152.500 dinara u 30.000 klipova kukuruza, kako bi napravio kompleks u Jilin provinciji. Sagradio je kuću, točak vodenice, mlin, ogradu.

"Kada sam video koliko je kuća, koju sam prvo uradio, privukla pažnje na internetu, a potom i dovela tursite, odlučio sam da potražim pomoć dizajnera. Cilj mi je da posetiocima prikažem život na severo-istoku Kine, a pogotovo onima koji stižu sa juga moje zemlje", rekao je Liu, a prenosi Daily Mail.

Kuća je urađena u tipičnom stilu za ovaj deo Kine, ali nije nameštena. Dugačka je 12 metara, a široka osam metara. Klipovi jednake dužine, 20 centimetara, i bogati zrnima, povezani su žicom, a rađeni su i ukrasi na kući, u odnosu jedan prema jedan.

Pogledajte kako izgleda ovaj kompleks:

Video: People's Daily, China / YouTube

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Kina Kuća od kukuruza Liu Hongcai


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.