AgroKlub.rs

\

Poljoprivredne vesti

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Poljoprivredne vesti » Kusturica postaje i voćar

Kusturica postaje i voćar

Sokolići

Kusturica postaje i voćar

Datum: 15.12.2016. 18:00

Kategorija:

Poljoprivredne vesti

Kusturica je kupio 11 hektara zemljišta na Vilinoj kosi i 4,5 hektara u gornjem delu sela Sokolići na kojima će u proleće biti podignud zasad jabuke, kruške, kajsije i šljive.

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica oprobaće se uskoro i kao proizvođač voća. Kusturica je kupio 11 hektara zemljišta na Vilinoj kosi i 4,5 hektara u gornjem delu sela Sokolići, u okolini Čačka.

Sve je spremno za novi zasad

Ideju o kupovini zemljišta Kustirica je dobio prilikom posete svom kumu koji je u ovom kraju izgradio kuću. Ovih dana radnici s teškim mašinama vredno rade na pripremanju terena gde će na proleće biti podignut voćnjak. Na ovim parcelama pre mesec dana, radnici, koje je angažovao Kusturica još za izgradnji Mećavnika i Kamengrada, iskrčili su šumu, povadili panjeve i nađubrili zemljište.

Radnici su izjavili za portal Morava info, da je u planu sadnja jabuke, kruške, kajsije i šljive, a Emir se o proizvodnji ovih voćnih vrsta o svemu konsultovao sa stručnjacima Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. Kako se pretpostavlja voće će se koristiti za pečenje rakije.

Kusturica postao i žitelj Sokolića

Kupovinom zemljišta Emir Kusturica je praktično, kako je rekao predsednik mesne zajednice Radivoje Domanović, postao žitelj sela Sokolići. Domanović je istakao da je to velika stvar za imidž Sokolića. Ovo selo je i od ranije poznato kao prosperitetno, a to potvrđuje i činjenica da se u nekoliko poslednjih godina u ovo mesto doselilo 16 porodica. Zahvaljući doseljavanju novih žitelja Sokolići sada broje 52 stanovnika.

"To je još jedan dokaz da je ovo selo dobro mesto za život. Imamo dobru putnu mrežu. Sada kroz naše selo, u dužini 3,3 kilometara prolazi i autoput. Zanimljivo je da u selu nema nijednog nezaposlenog i da svi đaci imaju organizovan prevoz mini busom do škole", istakao je Domanović i dodao da da mu je profesor Kusturica rekao i da planira da kod potoka u selu sagradi kuću u koju bi se uselio deo njegove porodice.

Foto: zimbio.com

Broj pregleda članka: 3233; Uspešnost članka: 163.65

Tagovi: Jabuka, Kruška, Kajsija, Šljiva, Kusturica, Sokolići, Radivoje Domanović, Zasad voća

Ključne reči članka: kusturica, postaje, i, vocar, kusturica, domanović, radnici, sokolići, zemljišta


Marija Antanasković

Svi tekstovi autora

Autorka Marija Antanasković

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.