Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lab-Free Chemistry
  • 21.07.2022. 16:30

Lab-Free Chemistry: Besplatna aplikacija za izvođenje hemijskih eksperimenata

Cilj intuitivnog interfejsa aplikacije na kojoj se nalaze eksperimenti je da prenese realističnu atmosferu izvođenja eksperimenata u laboratoriji.

Foto: Depositphoto/londondeposit
  • 89
  • 16
  • 0

Vodeća svetska hemijska kompanija BASF pokreće Lab-Free Chemistry platformu, besplatnu veb aplikaciju, uz pomoć koje će učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije moći da na bezbedan i zabavan način izvode hemijske eksperimente u kućnim uslovima. Lab-Free Chemistry je gejmifikovana platforma koja se sastoji od niza opširnih i interaktivnih naučnih modula.

Eksperimenti su bezbedni, jednostavni za praćenje i izvođenje, modernog dizajna prilagođenog mladima i uz brze tranzicije napravljeni tako da stimulišu pamćenje. Cilj intuitivnog interfejsa aplikacije na kojoj se nalaze eksperimenti je da prenese realističnu atmosferu izvođenja eksperimenata u laboratoriji. Nakon uspešno završenog kursa, učenici će imati priliku da dobiju BASF Lab-Free Chemistry sertifikat.

Nakon uspešno završenog kursa, učenici će imati priliku da dobiju BASF Lab-Free Chemistry sertifikat (foto: BASF)

"Verujemo da je ova aplikacija sjajan način da promovišemo STEM koncept edukacije - nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku, a da ih u isto vreme učinimo pristupačnim za učenike. Možda najbitnije, promovišemo ideju da bi edukacija i znanje trebalo da budu dostupni svima", izjavio je direktor kompanije BASF za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju Simon Franko i dodao da je upravo iz tog razloga platforma Lab-Free Chemistry dostupna bez pristupa laboratoriji, ali i bez novčane nadoknade.

Poseban akcenat stavljen na razumljivost

Kao i prethodnih godina, program se realizuje u Austriji, Bugarskoj, Češkoj Republici, Hrvatskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji, a sam sadržaj je dostupan na 11 jezika, svim lokalnim jezicima uz dodatak engleskog.

"Izuzetno nam je drago zbog načina na koji je program Lab-Free Chemistry kreiran ove godine, konceptualno, sadržajno i estetski. Predviđamo da će privući dosta učenika, s obzirom na to da smo poseban akcenat stavili na razumljivost", rekao je Franko i dodao da je ovim programom, suštinski sumirano sve što je Chemgeneration projekat doneo u poslednjih 10 godina.


Tagovi

BASF Lab-Free Chemistry Sertifikat Simon Franko Chemgeneration projekat


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D