Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Deutz-Fahr
  • 27.07.2021. 15:00

Lansirana nova Deutz-Fahr serija 7 TTV stvorena sa ciljem - biti korak ispred ostalih

Dva nova modela - 7250 TTV i 7250 TTV HD krasi maksimalna snaga do 247 KS, 6.1 Stage V motor, a novi SDF TTV COMPOUND prenos omogućava postizanje maksimalne brzine kretanja do 60 km/h pri manje od 1.800 obrtaja u minuti.

Foto: Deutz-Fahr
  • 137
  • 13
  • 0

Deutz-Fahr na tržište je lansirao novu seriju 7 TTV, dizajniranu sa najnaprednijom tehnologijom koja razvija odlične performanse, malu potrošnju goriva i izvanrednu udobnost rukovaoca, a proizvedenu u novoizgrađenom pogonu u Lauingenu, Nemačkoj.

Dva nova modela - 7250 TTV i 7250 TTV HD krasi maksimalna snaga do 247 KS, 6.1 Stage V motor, a novi SDF TTV COMPOUND prenos omogućava postizanje maksimalne brzine kretanja do 60 km/h pri manje od 1.800 obrtaja u minuti (40 km/h pri manje od 1.200 obrtaja u minuti).

"Takođe se ističe visokim kvalitetom i izuzetnom pouzdanošću te najnižim troškovima rada zahvaljujući intervalu zamene motornog ulja povećanom na 1.000 sati dok je prenos menjača povećan na 2.000 sati“, istakli su proizvođači. 

Pouzdanost, snaga i efikasnost

Podizna sila prednje hidraulike je 5450kg te može da se upari sa dvostrukom brzinom prednjeg kardanskog vratila (1000 i 1000ECO), a rukovaoc promenu brzine može da reguliše putem Info-Centra iz kabine traktora (InfoCenterPro). Zadnja hidraulika ima kapacitet od 10.000 kg (11.100 za HD verziju).

Zahvaljujući prednjim gumama 600 / 65R30 i novom rasporedu prednje osovine, krug obrtanja smanjen je za gotovo dva metra. Na novim modelima dostupne su i zadnje gume većeg prečnika, 2,05 m, a nosivost je povećana na 6,5 tona. Tako je ukupna masa vozila 15,5 t, odnosno 16 sa verzijom 7250 HD. Takođe, dostupan je i inteligentni menjač prednje osovine kao i suve disk kočnice koje značajno poboljšavaju sigurnost na putu.

Kada je reč o hidrauličkom sistemu, protok ulja za hidrauliku odvojen je od onog za prenos dok je LS pumpa dostupna u tri različite brzine protoka do čak 210 l/min.

Ono što razlikuje ovu seriju od svih ostalih, a što su inženjeri Deutz-Fahra prvi put razvili je prednji utovarivač Light and ReadyKit. Zajedno sa standardnim FZ80.1, visinom podizanja većom od 4,5 metara i probojnom silom od 3.770 daN novi modeli traktora spremni su za teške utovarne zadatke.

Dva nova modela - 7250 TTV i 7250 TTV HD krasi maksimalna snaga do 247 KS (foto: Deutz-Fahr)

U zavisnosti od zahteva za vuču nova serija može da bude opremljena hidrauličkim i / ili pneumatskim kočnicama prikolice, a zahvaljujući funkciji dvostrukog načina rada moguće je povezati stare i nove modele prikolica sa hidrauličkim kočenjem.

Takođe, pneumatski sistem kočenja sadrži napredni sistem upravljanja kočnicama prikolice (aTBM) koji značajno optimizuje performanse kočenja, smanjujući put i poboljšavajući stabilnost. Dostupna je i motorna kočnica koja aktivira ventilator E-visco za povećanje kapaciteta usporavanja.

Novi nivo udobnosti

Nagnutija hauba, zajedno sa podignutom i obnovljenom kabinom MaxiVision omogućava bolju vidljivost.

Novi menjači opremljeni su funkcijom PowerZero i dobro poznatim PowerShuttleom, koji omogućavaju lakšu i bržu promenu smera, a prenosi TTV podigli su lestvicu kada je u pitanju efikasnost i pouzdanost. Oni nude idealnu kombinaciju dve izuzetno produktivne hidrostatičke jedinice uparene s optimizovanim mehaničkim komponentama.

iMonitor3, čak i tokom dugih i napornih radnih dana nudi maksimalnu praktičnost zahvaljujući svoj intuitivnoj korisničkoj sredini i omogućava jednostavno upravljanje postavkama traktora, sistemom upravljanja, ISOBUS uređajima i SDF upravljanjem podacima koje je besplatno tokom prve godine.

Za maksimalnu radnu preciznost dostupan je novi satelitski prijemnik SR20 GNSS RTK, paket sa 23x LED radnih svetala, a novi TTV modeli imaju i funkciju automatskog okretanja koja omogućava traktoru lakše okretanje na uvratinama, bez potrebe za intervencijom rukovaoca.

iMonitor3, čak i tokom dugih i napornih radnih dana nudi maksimalnu praktičnost (foto: Deutz-Fahr)

"Zahvaljujući funkciji Coming Home, korisnik može sigurno napustiti svoj novi traktor nakon dugog radnog dana“, zaključuje proizvođač.


Tagovi

Deutz-Fahr Serija 7 TTV 7250 TTV 7250 TTV HD SDF TTV COMPOUND Traktor Stage V IMonitor3


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.