Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suzbijanje korova
  • 08.03.2022. 15:00

LEMKEN ulaže 18 miliona evra u kontrolisano suzbijanje korova

U LEMKEN-u naglašavaju da se zahvaljujući ovom načinu kontrole sredstva za negu useva mogu preciznije primeniti i smanjiti njihova upotreba.

Foto: Lemken
  • 148
  • 21
  • 0

LEMKEN, proizvođač poljoprivrednih mašina iz Nemačke, gradi novu fabriku u Dinteloord-u u Holandiji. Rast svetske potražnje za mašinama za suzbijanje korova, kao što je oprema za okopavanje sa kamerom, toliko je velika da je proširenje neophodno.

Ovaj proizvođač je investirao u tehnologiju okopavanja, još 2018. godine kada je preuzeo holandskog proizvođača Steketee. Zbog porasta intersovanja za mehaničko, kamerom kontrolisano suzbijanje korova, kompanija je odlučila da uloži 18 miliona evra u novi pogon koji će biti otvoren krajem 2023. godine. 

Generalni direktor Entoni van der Lej van Lemken objasnio je razloge proširenja.

"Svet oko nas se menja i zato svi uključeni u proizvodni lanac treba da rade zajedno kako bi osigurali održivost proizvodnje hrane. Pionirsku ulogu ima primarna proizvodnja hrane, a nove tehnologije otvaraju širok spektar mogućnosti."

Pogon će graditi u blizini postojeće fabrike

On je naglasio da se zahvaljujući ovom načinu kontrole sredstva za njegu useva mogu preciznije primeniti i smanjiti njihova upotreba. 

Steketee EC-Weeder za mehaničko suzbijanje korova u kukuruzu

Kompanija želi da stvori najmoderniji proizvodni pogon, ali i razvojni centar AgroForum koji će biti izvor inspiracije za domaće i međunarodne kupce. Takođe, žele da kao iskusan i inovativan partner razviju saradnju sa drugim kompanijama, univerzitetima i fakultetima, i da budu odskočna daska za start-apove ili studente.


Tagovi

Lemken Poljoprivredna mehanizacija AgroForum Suzbijanje korova Korov Okopavanje s kamerom


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.