Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 27.04.2019. 11:00
  • Jablanički okrug, Leskovac

Leskovac: Za poljoprivrednike biće izdvojeno 26 miliona dinara

Konkursi će biti raspisani u drugoj polovini godine. Poljoprivredni proizvođači, iz opštine Leskovac, ove godine mogu da se prijave kako bi dobili novac za nabavku novih mašina i opreme.

Foto: Biljana Nenković
  • 70
  • 3
  • 0

Poljoprivredni proizvođači, iz opštine Leskovac, ove godine mogu da se prijave kako bi dobili novac za nabavku novih mašina i opreme. Iz gradskog budžeta ove godine biće izdvojeno za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji 26 miliona dinara.

Konkursi će biti raspisani u drugoj polovini godine, kako navode Južne vesti. "Za razliku od prošle godine, u 2019. godini biće izdvojeno milion dinara više za leskovačke poljoprivrednike", objašnjava Dejan Ranđelović, predsednik Komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Plan je da najveći deo novca bude izdvojen za nabavku opreme dok se za unapređenje ruralne infrastrukture planira izdvojiti oko 300.000 dinara. Za promotivne aktivnosti, koje se odnose na organizovanje tradicionalne manifestacije "Dani jagode, višnje, kruške i krompira" planiran je budžet od 1,6 milionna dinara.

Podrška poljoprivrednim aktivnostima kao cilj

Ove podsticajne mere imaju za cilj podršku i stimulisanje poljoprivrednih aktivnosti i onih aspekata proizvodnje za koje je procenjeno da imaju strateški značaj, u smislu očuvanja i unapređenja postojećih kapaciteta u poljoprivredi, kao i stvaranja novih.

Podsećanja radi, prošle godine za posticaje u poljoprivredi bilo je izdvojeno 25 miliona dinara, a 722 poljoprivrednika dobilo je subvencije.


Izvori

Južne vesti


Tagovi

Podsticajne mere Subvencije u poljoprivredi Konkursi Dejan Ranđelović Ruralna infrasturktura Nabavka opreme


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.