Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Srbija i Indija
  • 06.11.2017. 12:00

Mahindra dolazi u Srbiju da izvidi teren

Srbija i Indija naći će način da prošire saradnju, a kompanija "Mahindra" uskoro dolazi u posetu.

Foto: vidyasri
  • 372
  • 17
  • 0

Rezultat održanih sastanaka na "World food" sajmu u Indiji jeste mogućnost proširenja saradnje između Srbije i Indije, sa posebnim akcentom na mehanizaciju.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i njegov kolega Radha Mohan Singh složili su se da ove dve zemje mogu i moraju više da sarađuju.

"Mi sa Indijom sarađujemo kada je reč o smrznutom voću, ali to su do sada bile simbolične količine. Želimo da proširimo taj asortiman. Probaćemo da pronađemo partnera koji bi razvio novu proizvodnju mehanizacije i traktora u Srbiji", rekao je Nedimović.

Novo tržište za izvoz voća

Dodao je da naša zemlja želi nova tržišta, za voće koje ima veliki prinos, ali male mogućnosti za izvoz, kao što su: jabuke i kruške, koštuničavo, jagodičasto i bobičasto voće.

"Imamo 'win win' situaciju - trebaju nam riba i pojedino voće, a izvozili bismo jabučasto i koštučavo voće", objasnio je Branislav Nedimović.

Predložena je sertifikacija uvoza u Indiju za jabučasto i jagodasto voće iz Srbije, kao i usaglašavanje veterinarskih sertifikata. Ujedno se razgovaralo i o zaključenju fitosanitarnog sporazuma, koji je poslat preko ambasade Indije u Beogradu.

Mahindra dolazi?

Indijski ministar Singh potvrdio je učešće njegove zemlje na narednom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Rekao je da je razgovarao sa rukovodstvom kompanije "Mahindra". Ona je, osim sektora poljoprivredne mehanizacije, poznata i po investicijama u mlekarstvo, voćarstvo i povrće.

Sinhg je rekao da "Mahindra" želi uskoro da poseti Srbiju sa ciljem da investira u preradu, ali i u primarnu proizvodnju i otkup voća.

Foto: vidyasri1515 / Pixabay


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Mahindra Traktori Voće Branislav Nedimović Radha Mohan Singh Izvoz


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)