• Mike Tyson
  • 08.01.2018. 20:00

Majk Tajson postaje poljoprivrednik?

Neće Majk Tajson uzgajati ni kukuruz, ni maline, ni ovce. Pročitajte koja poljoprivredna kultura njega zanima i šta će uz uzgoj još napraviti.

Foto: Mike Tyson / Facebook
  • 427
  • 21
  • 0

Bivši svetski boks prvak u teškoj kategoriji, glumac, legenda, postaje poljoprivrednik? Da, dobro ste pročitali. Međutim, neće Majk uzgajati ni kukuruz, ni maline, ni ovce - nego kanabis.

Njegov ranč na 40 hektara nalazi se u Kaliforniji, i nosi naziv, naravno, "Tajson ranč". Kanabis će saditi zahvaljujući zakonu koji je legalizovao tu biljku 1. januara 2018., piše blast.

Osim polja te, sve popularnije, biljke koja se koristi u medicinske svrhe, na ranču će biti smeštena i vrhunska mašina za ekstrakciju, pomoću koje se proizvodi koncentrat kanabisa, pogon za proizvodnju namirnica od kanabisa i odmaralište.

Takođe, ranč će imati i obrazovnu svrhu pa će tamo poljoprivrednici moći da nauče nove tehnike, fokusirajući se na lekovitu stranu kanabisa, posebno kada se govori o lečenju postraumatskog stresnog sindroma. Kompanija koja upravlja rančem, Tyson Holistic, već sada zapošljava mnoge američke veterane i prvenstvena joj je briga o onima koji su služili u vojsci.

Foto: Mike Tyson / Facebook


Autorka

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi