Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredno zemljište
  • 01.09.2015. 11:40

Makedonija zemljište daje u zakup i strancima

Makedonsko Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu objavilo je konkurs za izdavanje poljoprivrednog zemljišta u zakup na koji mogu da se jave sva domaća i strana fizička i pravna lica.

Foto: depositphotos.com, luizad
  • 262
  • 3
  • 0

Makedonsko Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu objavilo je konkurs za izdavanje poljoprivrednog zemljišta u zakup na koji mogu da se jave sva domaća i strana fizička i pravna lica.

U ponudi je ukupno 4.750 hektara u 30 opština, pri čemu je maksimalna površina za koju može da konkuriše jedan ponuđač ograničena na tri hektara. Parcele mogu da se uzmu u zakup u trajanju od 15 do 70 godina, u zavisnosti od kulture koja će se gajiti, a početna cena se kreće od 5 do 25 evra po hektaru, u zavisnosti od položaja i katastarske kategorije zemljišta.

Više informacija o svakoj parceli koja se daje u zakup učesnici konkursa mogu da vide na internet stranici Ministarstva. Pravo učešća imaju domaća i strana pravna i fizička lica koja do sada u Makedoniji nisu uzimala zemljište u zakup. Fizička lica treba da budu registrovana za poljoprivrednu delatnost ili da su u evidenciji jedinstvenog registra poljoprivredne delatnosti. Na konkurs mogu da se jave i trgovci kojima su poljoprivredni proizvodi odnosno njihove prerađevine osnovna roba.

Kriterijumi za izbor najpovoljnijeg zakupca formiraju se na osnovu mesta stanovanja, ponuđene godišnje zakupnine i pravnog statusa ponuđača, navedeno je u saopštenju.

Foto: depositphotos.com, luizad24


Izvori

Tanjug


Tagovi

Makedonija Ministarstvo poljoprivrede Poljoprivredni proizvodi Zakup Registrovana gazdinstva Zakupci Konkurs

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃