Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podrška
  • 23.10.2019. 13:30
  • Pčinjski okrug, Surdulica

Manu Čao na Staroj planini podržao borce za reke

Muzičar i aktivista Manu Čao posetio je Topli Do gde je razgovarao sa lokalnim stanovništvom, a kako bi podržao meštane i ljude koji danonoćno stražare u selu da bi sačuvali reke od mini hidro-elektrana.

Foto: Mrcko Đorđević
  • 142
  • 4
  • 0

Poznati muzičar Manu Čao (Manu Chao) je između dva koncerta, onog u Nišu i narednog koji će održati u Sofiji našao vremena i za Toplodolce. O problemu meštana sa namerom da se u njihovom selu izgradi mini-hidroelektrana upoznali su ga aktivisti inicijative "Odbranimo reke Stare planine" na niškom koncertu.

"Oduševljen sam prirodom. Problem sa vodom i rekama nije samo u Srbiji, to je postao globalni problem. Pozivam meštane i aktiviste da istraju u svojoj borbi", rekao je muzičar, a preneli su mediji u Srbiji. Kako je izgledao deo njegovog nastupa pogledajte na ovom linku. 

Iako se u staroplaninskom selu zadržao kratko, zbog obaveza i putovanja u Bugarsku, nije propustio priliku da pruži podršku meštanima. Oduševio je građane i aktiviste kada se pojavio u karakterističnom stajlingu i sa gitarom. 

Manu se sa meštanima prošetao do mesta zvanog Kovani dol i nagovestio da ima nameru da dođe ponovo. Istovremeno njegov tim administratora podelio je fotografiju na kojoj su on i aktivisti inicijative "Odbranimo reke Stare planine" kako na Fejsbuk tako i na Instagram profilu. 

Manu Čao je inače poznat po svom aktivizmu i jedan je od najburnijih kritičara procesa ekonomske globalizacije.

Podsećamo, protesti građana na Staroj planini protiv mini-hidroelektrana traju mesecima. 


Tagovi

Manu Čao Podrška Protest Stara planina Izgradnja mini-hidroelektrane


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u