Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 01.10.2015. 11:00

Massey Ferguson predstavlja savršene univerzalce!

Massey Ferguson sa novom serijom MF 5700 SL donosi savršene univerzalce najnovije generacije.

  • 628
  • 26
  • 0

Massey Ferguson je, nakon uvođenja novog standarda emisije izduvnih gasova, četvorocilindrične modele svoje popularne serije univerzalca MF 5600 potpuno redizajnirao i opremio brojnim novitetima koji, pored smanjenja troškova eksploatacije, doprinose i osetnom povećanju radnog komfora i fleksibilnosti primene.

Snažna i pouzdana mašina!

Pogon za četiri nova osnovna modela obezbeđuju najmoderniji Agco power 4-cilindrični motori sa 100-130 KS, koji su posebno razvijeni za ove nove tipove. Serija MF 5700 SL takođe se ističe odličnom vidljivošću, najboljom okretnošću u branši, kao i izvanrednom ukupnom efikasnošću u interakciji sa takođe specifično unapređenim prenosnicima. Kupac pritom profitira od smanjenog održavanja uz najviši stepen pouzdanosti.

Ovi traktori, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,55 m i neto težinom od oko 4,8 t pružaju izvanredan odnos snage i težine uz izuzetnu okretnost. Zadržavanjem dizajna sa otvorenim pogledom i fabričkom širokom ponudom prednjih utovarivača, ovi traktori su u jednakoj meri pogodni za utovarivačke poslove, kao i za širok spektar poslova na polju ili transportne zadatke. Iz tog razloga su pravi izbor za gazdinstva koja u cilju optimalnog iskorišćavanja kapaciteta traže snažnu i pouzdanu mašinu za najrazličitije poslove.

MF-5713
Traktor MF 5713-SL

"Sa našim novim traktorima serije MF 5700 SL nastavljamo uspešan koncept serije MF 5600 i uspeli smo uz savršen balans da odgovorimo na zahteve klasičnih stočarskih i mešovitih gazdinstava i da istovremeno obezbedimo potrebnu snagu za radove na polju srednjeg stepena težine. Ovi kompaktni snagatori pružaju najviši stepen agilnosti na imanju, na primer kod primene sa prednjim utovarivačem ili mešalicom za stočnu hranu i istovremeno impresioniraju velikom snagom i nivoom komfora kao kod većih serija", kaže Kempbel Skot, direktor marketing sektora Massey Ferguson EAME.

"Istovremeno je MF na elegantan način unapredio svoje rešenje kako bi zadovoljio najstrože standarde za izduvne gasove za Tier 4 final. Zahvaljujući revolucionarnom i vrlo kompaktnom All-in-one SCR sistemu, koji se može ugraditi desno, praktično ispod kabine, serija MF 5700 SL pruža istu neprevaziđenu preglednost kao i njegovi prethodnici serije MF 5600, bez komplikovanih ili osetljivih elemenata koji se moraju dodatno ugraditi", dodao je Skot.

Sa modelom od 100 KS serije MF 5710 SL kupci ubuduće dobijaju mogućnost da se, pored MF 5610 sa Dyna-4 menjačem i 3-cilindričnim motorom, odluče za 4-cilindrični model iste snage i dodatnu mogućnost izbora između poluautomatske i automatske verzije Dyna-4 ili Dyna-6 menjača.

U sledećoj tabeli pogledajte pregled modela MF 5700 SL:

Massey Ferguson MF 5700 SL Series

Model

MF 5710 SL

MF 5711 SL

MF 5712 SL

MF 5713 SL

Menjač

Dyna 4/Dyna 6

Dyna 4/Dyna 6

Dyna 4/Dyna 6

Dyna 4/Dyna 6

KS* max. pri 2000 o/min

100

110

120

130

Obrtni momenat max. pri 1500 o/min

420Nm

468Nm

502Nm

545Nm

Motor

AGCO Power 4.4 l, 4 cil. , Tier 4 Final SCR

Varijante kabine

Essential/Efficient/Panoramic

*ISO TR14396

Vodeća u branši tehnologija motora i izduvnih gasova

Kupci profitiraju od pionirskog rada koji je Massey Ferguson uradio od 2008. godine sa uvođenjem SCR tehnologije u oblasti poljoprivredne tehnike. Zahvaljujući ovoj ranoj principijenoj odluci, koju u međuvremenu slede praktično svi vodeći proizvođači traktora, tehnologija motora i koncept vozila budućih serija mogli su optimalno da se usaglašavaju i dizajniraju od prvog razvojnog koraka. To znači da su tehnologije odnosno komponente, koje su bile potrebne za poštovanje najstrožih standarda emisije izduvnih gasova, već na tabli za crtanje integrisane savršeno u vozilo tako da se ne pojavljuju nikakve smetnje kod snage, učinka, održavanja, rastojanja od tla ili, takođe vrlo bitno, pogleda na sve strane.

MF5713-SL u polju
Traktor Massey Ferguson u radu

Modeli serije MF 5700 SL poseduju novi Agco power motor zapremine 4,4 l sa četiri cilindra, kod koga je efikasnost potrošnje goriva još više poboljšana u odnosu na prethodne modele. All in One SCR sistem sa dizel oksidacionim katalizatorom (DOC) je kompaktno smešten na desnoj donjoj strani kabine i integrisan je u koncept vozila tako da ne ometa i bude bezbedan. Izduvna cev nije veća od one kod ranijih modela. Redizajnirana jedinica motora i sistema za prečišćavanje izduvnih gasova ima specijalan sistem raspršivanja, koji izduvne gasove i dizel čestice čađi na najbolji mogući način meša sa AdBlue sredstvom. To se pokazalo kao najefiksniji način za minimiziranje štetnih azotnih oksida. Pored toga, sistem ne zahteva održavanje. U ostale inovacije spadaju elektronski regulisan wastegate turbo punjač i novo Common-Rail ubrizgavanje četvrte generacije, koje dalje unapređuje odziv i ukupnu efikasnost.

Inteligentnim povezivanjem ovih naprednih tehnologija i pojedinačnih komponenti je značajno smanjena radna temperatura motora. Na taj način nije moralo da se vrši povećanje rashladne jedinice, a time i poklopca motora, te je zadržan savršen pogled na sve strane već dokazanog koncepta otvorenog pogleda. Samo su ventilacioni otvori poklopca motora, na osnovu iskustava iz prethodnih serija, redizajnirani i preuređeni u smislu povećanja snage hlađenja.

Proverene funkcije Dyna - 4 i Dyna - 6 menjača

Svi modeli serije MF 5700 SL mogu se po izboru opremiti Dyna-4 ili Dyna-6 menjačem sa promenom stepena prenosa pod opterećenjem, a koji imaju jednu vrlo popularnu funkciju. Naime, prilikom aktiviranja pedala kočnice automatski se vrši izbacivanje iz stepena prenosa i time se, primera radi, ubrzava rad sa prednjim utovarivačem. Sa opcionalnim AutoDrive sistemom automatski se kod radova na polju uključuju 4 odnosno 6 stepena prenosa zavisno od opterećenja, a kod transportnih poslova uvek se ubacuje optimalni stepen prenosa.

Provereni i visokoefikasni Dyna-6 menjač na nivou osnovne funkcionalnosti pruža menjanje bez kvačila šest stepena prenosa u četiri grupe, te tako ima 24 brzine za kretanje napred i kretanje unazad. Kod Dyna-4 menjača se radi o 16 brzina za kretanje napred i kretanje unazad, uz četiri Dynashift stepena prenosa u četiri grupe. Elektrohidraulično opsluživanje omogućava takođe menjanje grupa bez kvačila.

Za više informacija o najnovijem MF 5700 SL kao i drugim modelima možete se obratiti firmi Austro Diesel na jedan od dole navedenih kontakata.


Tagovi

Massey Ferguson MF 5700 SL AGCO POWER Kempbel Skot EAME SCR tehnologija Traktor Austro Diesel MF 5600 MF 5610 MF 5710 SL


Partner