Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Korupcijska afera
  • 26.12.2015. 12:30

Među 79 uhapšenih i bivši ministar poljoprivrede

U najvećoj akciji borbe protiv korupcije, u noći između petka i subote (25. i 26. decembra), uhapšeno je čak 79 osoba. Među uhapšenima nalazi se i bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Slobodan Milosavljević.

  • 543
  • 38
  • 0

Prema izjavi ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, u najvećoj akciji borbe protiv korupcije, u noći između petka i subote (25. i 26. decembra), uhapšeno je čak 79 osoba. Među uhapšenima nalazi se i bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Slobodan Milosavljević.

No, osim njega, uhapšena su dva bivša pomoćnika nekadašnjeg ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sa čijim se inicijalima izašlo na MUP-ovoj konferenciji za novinare (D.P. i D.S. ), a među uhapšenima se nalazi i bivši direktor Uprave za poljoprivredno zemljište Z.J. te mnogi direktori javnih preduzeća, biznismeni i mnogi drugi, a protiv još 39 lica će biti podnesene krivične prijave u redovnom postupku, dok se za pet lica još uvek traga.

Šteta veća od 100 miliona evra

Kao razlog hapšenja, Stefanović je naveo 20 različitih slučajeva korupcije, a reč je o počinjenoj šteti većoj od 100 miliona evra. Ovo je rezultat istrage koje se vodila od 2004. godine, a najavljen je i njen nastavak uz jasnu poruku kako se nikoga neće poštedeti.

Prema pisanju RTV konkretni razlozi hapšenja kriju se u krivičnim delima pranja novca, zloupotrebe položaja, falsifikovanja isprava, primanja mita, nesavesnog rada u službi, zloupotreba u proceduri javnih nabavki i sl., a najveće su se zloupotrebe odnosile na malverzacije građevinskim zemljištem. Među oštećenima su budžet Srbije i AP Vojvodine, Grad Beograd, Željezara Smederevo, Republička direkcija za imovinu, Dunav osiguranje, Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za borbu protiv korupcije i dugi.

Ministar unutrašnjih poslova na konferenciji je istakao kako je borba protiv korupcije jedan od najvažnijih ciljeva Vlade, a ovo se slučaju pristupilo veoma ozbiljno, gde je veći deo posla, prikupljanja dokaza obavljen u poslednjih godinu dana. Kako pišu na rts.rs, ministar je najavio nastavak borbe protiv korupcije, a u ovoj su akciji najveći deo tereta podnele kriminalistička i beogradska policija, dok se prethodnih meseci najviše sa tužilaštvom radilo na rasvetljavanju ovih slučajeva, a iako je većina posla obavljena u poslednjih godinu dana, istrage su se vodile u različitim periodima.

Foto:forum.mojepravo.net


Tagovi

Korupcijska afera Slobodan Milosavljević Nebojša Stefanović Krivične prijave Ministar poljoprivrede Pranje novca Mito Borba protiv korupcije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.