Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Opština Obilić
  • 25.05.2018. 08:00

Meštani sela na KiM u strahu zbog čestih i nerasvetljenih krađa

Srbi koji žive u selima, u оpštini Obilić, na Kosovu i Metohiji, u poslednje vreme su uznemireni zbog čestih krađa sа kojima se suočavaju. Kako napominju, krade se sve od domaćih životinja do poljoprivrednih mašina, a u policiju nemaju poverenja.

Foto: Flickr / PIX1861
  • 451
  • 22
  • 0

Stanovnici sela Babin Most i Miloševo, u оpštini Obilić na Kosovu i Metohiji, se u poslednjih nekoliko meseci suočavaju sa sve češćim slučajevima krađe stoke i poljoprivrednih mašina. Kako prenose Novosti, u prethodnom periodu u tim selima dogodilo se nekoliko provala i krađa, a iz domaćinstva je ukradeno šest grla stoke, jedna poljoprivredna mašina, pumpa za vodu, akumulator i ostalo pokućstvo, zbog čega su meštani tog kraja uznemireni.

Srbi nemaju poverenja u kosovsku policiju 

Poslednja krađa dogodila se pre prošlog vikenda u selu Miloševo. Tada su, za sada nepoznati počinioci, porodici Ađančić ukrali kozu i jare. Kako tvrdi Blagica Ađančić, to je četvrta krađa za dve godine. Ona dodaje da krađu nisu prijavili policiji, jer smatra da lopovi, kao i do sada, neće biti pronađeni. Blagica kaže da materijalna šteta nije velika, ali da su za njih koze dragocene, jer su ih držali zbog lekovitog mleka, dodajući da je vrlo uznemirena i da ponekad razmišlja da li za Srbe na KiM uopšte ima života.

Kradu se životinje, ali i poljoprivredne mašine

Svega nekoliko kilometra dalje, u Babinom Mostu, u prethodnom periodu je zabeleženo više krađa. Mnoga domaćinstva su pretrpela gubitke, dok počinioci, takođe, nisu otkriveni. Sretenu Vučkoviću je ukraden motokultivatorOlgi Jovanović četiri jareta, a njenom sinu su lopovi pokušali da ukradu automobil. Međutim, kako Olga kaže, kada u tome nisu uspeli, onda su mu ukrali akumulator. I Sreten i Olga napominju da su uplašeni, jer lopovi mogu ponovo da dođu, premda policija ne čini gotovo ništa da krađe prestanu. Mnogi od njih tokom noći dežuraju u svojim dvorištima u strahu da se lopovi ne vrate. Oni ističu da iz svojih kuća nigde ne smeju da odu, jer su tada laka meta za razbojnike, dodajući da krađe više ni ne prijavljuju policiji, zato što ni ranije provale policija nije rasvetlila. 


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Kosovo Krađe Miloševo Babin Most Blagica Ađančić Sreten Vučković Olga Jovanović


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.