Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 14.11.2019. 16:00

MF Next - traktor inspirisan prvim sletanjem na Mesec

Massey Ferguson je na Agritehnici 2019. predstavio zanimljivu viziju traktora budućnosti kojim može da upravlja operater, ali može da radi i samostalno. Njegov dizajn inspirisan je prvim sletanjem čoveka na Mesec pre 50 godina.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.473
  • 71
  • 0

Massey Ferguson je na Agritehnici (Agritechnici) 2019. predstavio viziju traktora. Njegov impresivni debi i revolucionarni dizajn inspirisani su prvim sletanjem čoveka na Mesec pre 50 godina. Predstavnici MF-a za njega kažu da je probio brojne barijere i u velikoj meri dao novi smer za razvoj tehnologije.

MF Next potvrđuje viziju Massey Fergusona traktora koji će se voziti širom sveta, da je jednostavan za upotrebu i pristupačan svim poljoprivrednicima. Predstavljen koncept traktora može dati dalji smer razvoja mašina AGCO grupe.

Traktorom može da upravlja vozač, ali on može da radi i samostalno. U kabini su tri digitalna displeja i nema upravljača. Mašina je opremljena sistemom kamera i senzora koji prepoznaju područje i omogućuju nezavisan rad.

U zavisnosti od vrste zemljišta, automatski se podešava pritisak u gumama, a LED rasveta usmerava svetlosnu signalizaciju u pravom smeru i potrebnoj jačini.

vd
MF Next na sajmu Agritehnika u Hanoveru

Nakon sletanja na Mesec pre 50 godina, ljudi su promenili percepciju o tome šta je moguće, a šta nije. "Ovaj mali korak na Mesecu, prevazilaženje naizgled nemogućeg izazova, pokrenuo je novu eru snažnijeg i drugačijeg razmišljanja", rekao je Tijeri Lote (Thierry Lhotte), potpredsednik i direktor Massey Fergusona za Evropu i Bliski Istok. 

Futuristički, ali praktičan dizajn traktora Next Concept MF obuhvata integrisane tehnologije za precizne poljoprivredne funkcije jednostavnog korišćenja. Tu su integrisani brojni senzori i kamere, a nova kabina je bez upravljača sa četiri postolja i sa tri ekrana. Tu je i telemetrijski sistem s prenosom podataka na servis upravljanja poljoprivrednim gazdinstvom i daljinskim dijagnostičkim funkcijama za održavanje. 

vd
Traktorom može upravljati vozač, ali može raditi i autonomno

Smanjena je i buka motora zahvaljujući ekskluzivnoj instalaciji koja pruža 25 cm prostora između poklopca i kabine, a što takođe poboljšava i hlađenje.

Senzori će pratiti parametre zemljišta i useva, poput vlage i nivoa organske materije. Istovremeno, oni proveravaju nedostatak hranjivih materija i automatski donose odluke u realnom vremenu.


Tagovi

Massey Ferguson Next koncept MF Next Agritechnica AGCO


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!


Partner