Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Snežana Bogosavljević - Bošković
  • 29.09.2015. 19:00

Ministarka s gradonačelnikom Beča

Jasan znak čvrstih odnosa dva naroda je i vanredni poziv gradonačelnika Beča ministarki Bogosavljević Bošković za vreme njene posete Austriji.

Foto: mpzzs.gov.rs
  • 37
  • 1
  • 0

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković sastala se danas tokom radne posete Austriji sa gradonačelnikom Beča Mihaelom Hojplom, na njegov vanredni poziv, saopštilo je ministarstvo.

Bogosavljević Bošković je nakon sastanka istakla da je za Srbiju od izuzetne važnosti čvrsta saradnja i stalan rast kvaliteta odnosa sa Austrijom. Navela da dve zemlje dele mnogo zajedničkih stvari, a direktan rezultat sve boljih odnosa i činjenica da u Srbiji posluje više od 400 austrijskih kompanija sa više od tri milijarde evra uloženog kapitala i Austrija predstavlja, po obimu, najvećeg stranog investitora.

Ministarka je rekla i da je podrška takve zemlje na putu Srbije i ka punopravnom članstvu u EU od izuzetne važnosti kao i da su značajni koraci preduzeti pa tom pitanju.

"Tokom posete sam se uverila da zasigurno postoji i mnogo konkretnih rešenja koje ćemo preuzeti od Austrije kada je reč o poslovanju poljoprivrednika. Verujem da će se dosadašnja odlična saradnja dve zemlje nastaviti i u budućnosti jer je to od velikog značaja i za Srbiju i za Austriju", navela je Bogosavljević Bošković.

"To najbolje znaju upravo naši sugrađani koji žive i rade u Austriji i koji su vrlo svesni zašto treba nastaviti sa gradnjom još čvršćih i dubljih odnosa. To će značajno pomoći Srbima u Srbiji, ali svakako, ništa manje i našim sugrađanima u Austriji", dodala je ministarka poljoprivrede.

Ona je istakla da je jasan znak čvrstih odnosa dva naroda i vanredni poziv gradonačelnika Beča, tokom njene posete Austriji, za sastanak u Gradskoj kući.

"Imajući u vidu da smo upravo od grada Beča preuzeli mnogo dobrih projekata i rešenja i za našu prestonicu, dogovorili smo da se ova saradnja proširi na druge gradove Srbije, posebno kad je reč o spalionicama otpada i pitanjima regulacije otpada u gradovima i opštinama širom Srbije", zaključila je ministarka Bogosavljević Bošković, navedeno je u saopštenju.

Foto: mpzzs.gov.rs


Izvori

Tanjug


Tagovi

Snežana Bogosavljević Bošković Gradonačelnik Beča Poset Austriji Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Mihael Hojpl