Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zapadni Balkan
  • 10.03.2022. 13:00

Ministri regiona o alternativnim izvorima snabdevanja mineralnih đubriva

Video konferenciju organizirala je SWG (Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi), na inicijativu ministra poljoprivrede Severne Makedonije Ljupča Nikolovskog.

Foto: Depositphotos/kyrychuk_v.mail.ru
  • 261
  • 13
  • 0

Ministri poljoprivrede zemalja zapadnog Balkana poručili su danas da u regionu nema nestašica osnovnih životnih namirnica, da su trgovine dobro snabdevene i kako nema razloga za veću zabrinutost. Na video konferenciji je učestvovao i ministar poljoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, koji je izvestio o stanju poljoprivredne proizvodnje u Srpskoj, te snabdevenošću osnovnim životnim namirnicama i poljoprivrednim repromaterijalom.

Svi ministri su izrazili spremnost za saradnju i međusobnu pomoć, a razmenjene su i informacije o stanju u oblasti poljoprivredne proizvodnje u zemljama zapadnog Balkana. Posebno je razgovarano o mogućim alternativnim izvorima snabdevanja mineralnim đubrivima.

Video konferenciju organizovala je SWG (Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi), na inicijativu ministra poljoprivrede Severne Makedonije Ljupča Nikolovskog

"Razgovarali smo o razvoju rata u Ukrajini i potencijalnim utjecajima aktualne geopolitike na poljoprivredni sektor zemalja regiona. Zemlje iz regije imaju otvorenu saradnju i posvećeni smo održavanju stabilnosti u snabdevanju hranom", naveo je Nikolovski.

Istakao je kako bi regionalna saradnja trebalo da se nastavi te da bi se vlade zemalja ovog regiona trebalo suzdržati od uvođenja jednostranih mera. Na konferenciji su još učestvovali i ministri ili predstavnici ministarstva Srbije, Crne Gore i Albanije.


Tagovi

Zapadni Balkan Hrana Đubrivo Bori Pašalić Ljupče Nikolovski Životne namirnice


Autorka

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.