Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 10.07.2015. 07:30

Mladima treba podrška u poljoprivredi

Poljoprivredni potencijal Srbije se može iskoristiti samo ako se mladima na selu da konkretna podrška, od informacija i obuka, preko pomoći u opremi i zasadima, do sigurnog tržišta.

Foto: depositphotos.com
  • 118
  • 5
  • 0

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin izjavio je da se poljoprivredni potencijal Srbije može iskoristiti samo ako se mladima na selu pruži konkretna podrška.

Umrežavanjem mladih do ruralnog razvoja

Borovčanin je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva omladine i sporta, kao rešenje predložio umrežavanje omladine, kancelarija za mlade, stručnih službi i privatnih firmi. "Omladina u ruralnim delovima Srbije zaista ima mladost sa daleko više neizvesnosti za budućnost, nego omladina u gradu", primetio je Borovčanin tokom posete Prijepolju.

Prilikom posete učesnika projekta Zapošljavanje mladih iz prijepoljske opštine kroz razvoj proizvodnje jagodičastog voća, Borovčanin je upozorio da su životni uslovi, nezaposlenost, zatvoreni domovi kulture i nedostatak drugih sadržaja koji život čini ispunjenim i normalnim, samo neke od negativnih karakteristika njihove mladosti.

"S druge strane, poljoprivredni potencijal Srbije se može iskoristiti samo ako se mladima na selu da konkretna podrška, od informacija i obuka, preko pomoći u opremi i zasadima, do sigurnog tržišta", rekao je državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta.

Nedostatak konkretne podrške

Prema njegovim rečima, omladini Srbije ne nedostaje volja, marljivost i poštenje, ali im nedostaje konkretnija podrška. Borovčanin je dodao da je projekt zapošljavajna mladih pokazao da pravilnim umrežavanjem omladine, kancelarija za mlade, stručnih službi i privatnih firmi može doći do željenog rezultata.

"Mi ćemo i dalje sa resornim Ministarstvom za poljoprivredu razvijati ovakve programe, kako bi postali dostupni omladini u svim selim Srbije", zaključio je Borovčanin.

Foto: depositphotos.com; goodluz


Izvori

Tanjug


Tagovi

Proizvodnja jagodičastog voća Zasadi Podrška Tržište Prijepolje Nenad Borovčanin Poljoprivredni potencijal Umrežavanje Stručne službe Ruralni dijelovi Srbije