Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protesti mljekara
  • 08.03.2016. 14:00

Mlekari Bugarske u organizovanom štrajku!

Bugarski mlekari izašli su na ulice i zahtevaju bolju kontrolu uvoza mleka i mlečnih proizvoda.

  • 519
  • 24
  • 0

Bugarski mlekari su započeli nacionalni štrajk koji će prema njihovim rečima trajati do daljnjeg, odnosno do rešavanja njihovog zahteva. Prema pisanju portala agri.eu, glavni zahtev je kontrola uvoza mleka, mlečnih proizvoda i sirovina u zemlju te eliminacija nedozvoljenog uvoza proizvoda mlečne industrije.

Institucije prozvane da ne rade svoj posao

Bugarski mlekari upozorili su da Carinska agencija, Agencija za bezbednost hrane i Agencija za nacionalnu bezbednost ne sprovode potrebne kontrole te u ovom trenutku postoji snažan nekontrolisani uvoz mleka, mleka u prahu i surogata mleka iz zapadne Evrope. Na proteste su se odlučili kako bi na neki način " izazvali " Vladu i tako pokazali vlastima kako uhvatiti one koji stoje iza nedozvoljenog uvoza. Kao primer naveli su i sektor proizvodnje mesa te poručili da, kada postoji volja, država se može efikasno boriti protiv nelojalnog uvoza, koji ubija domaću proizvodnju.

Blokada cele zemlje

"Blokiraćemo celu zemlju jer do sada nije bilo dovoljno efikasnih kotrola od strane države po pitanju uvoza mleka i mlečnih proizvoda. Blokiraćemo granične prelaze i za 24 sata ćemo pokazati kako "nedozvoljena" roba iz Nemačke, Francuske, Mađarske i drugih zemalja ulazi u Bugarsku", istakao je ovim povodom Bojko Sinapov iz Nacionalnog udruženja uzgajivača. Takođe je istaknuto kako ovo neće biti protest već nacionalni štrajk, a najavljeno je i veliko okupljanje 24. marta kada se sastaje Savet ministara.

Foto:bigstockphotos.com;Jule_Berlin


Tagovi

Bugarska Državne institucije Štrajk mlekara Nedozvoljeni uvoz mleka Efikasna kontrola Bojko Sinapov

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta