Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018
  • 16.06.2018. 11:30

Na traktoru iz Nemačke do Moskve!

Obožavalac fudbala Hubert Virt krenuo je na Svetsko prvenstvo u fudbalu iz rodnog Forzhajma u Nemačkoj u Rusiju - traktorom!

Foto: Reuteurs / Vasily Fedosenko
  • 1.084
  • 51
  • 0

Obožavalac fudbala Hubert  Virt (Wirth) krenuo je na Svetsko prvenstvo u fudbalu iz rodnog Forhajma (Pforzheima) iz Nemačke u Rusiju - traktorom! Ovaj sedamdesetogodišnjak proputovao je do Moskve 2.300 kilometara na Lanc Buldog (Lanz Bulldog) mašini iz 1936. godine. Kao dodatak, tu je i prikolica u obliku limenke piva.

Kroz Poljsku i Belorusiju, prelazio je oko 100 kilometara dnevno, vozeći maksimalno 30 kilometara na sat. Suputnik mu je pas Henks. Da bi sitigao na svoju odrednicu, trebalo mu je mesec dana.

Na granici sa Belorusijom, carinici su bili zatečeni i nisu znali kako da reaguju, pa su samo zamolili Huberta da plati putarinu. Saobraćajna policija u Moskvi, oduševljena ovim podvigom, Hubertu je obećala besplatan parking tokom Mondijala. Ovog penzionera ne zaobilaze ni radoznali prolaznici, kojima rado izlazi u susret da se fotografišu kraj traktora. 

Kako je izgledao put, pogledajte u videu:


Tagovi

Hubert Wirth Virt Traktor Nemačka Rusija Moskva Pas Lanz Bulldog


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u