Pretraživanje tekstova
Ovu nagradu Nastićeva je osvojila sa reportažom koja obrađuje posledice nekontrolisanog ispuštanja otpadnih voda iz jalovišta Rudnika olova i cinka "Grot", nedaleko od Bosilegrada, u reku Karamanicu i Musuljsku reku i koje potom završavaju u Lisinskom i Vlasinskom jezeru.
Dopisnik Agrokluba iz Vranja Gordana Nastić, osvojila je treću nagradu na drugom nagradnom konkurusu za eko-reportažu pod nazivom "Za bolji svet" koji je nedavno raspisao surdulički "Knauf Insulation".
Nastićeva u svojoj reportaži obrađuje posledice nekontrolisanog ispuštanja otpadnih voda iz jalovišta Rudnika olova i cinka "Grot", nedaleko od Bosilegrada, u reku Karamanicu i Musuljsku reku i koje potom završavaju u Lisinskom i Vlasinskom jezeru. Kompetentni sagovornici ukazuju činjenicama i podacima na katastrofalne posledice koje biljnom i životinjskom svetu stvara ovaj rudnik. Priča je objavljena na našem portalu.
"Ovu godinu završiću sa dve treće nagrade koje sam dobila na Kanuf-ovom konkursu. Prvu sam osvojila početkom godine, a ova druga je stigla pred sam njen kraj i prezadovoljna sam zbog toga. Takođe sam zahvalna poslovodstvu 'Kanuf-a' što je novinarima pružio priliku da na ovakav način još jednom progovore o tome koliko je važno da živimo u zdravoj i ekološki čistoj sredini", rekla je Nastićeva i dodala da se iskreno nada da će u narednom periodu i državni organi mnogo više pažnje posvetiti zaštiti životne sredine i njene zagađivače svesti na najmanju moguću meru.
Sa našom autorkom treće mesto deli novinar i srednjoškolac Veljko Ilić koji je obradio temu divljih deponija. Drugo mesto osvojila je novinarka RTV info plus Maja Đorđević sa pričom razgovora ugostitelja i preduzetnika. Prvo mesto je pripalo dopisnici RTS-a Danici Mirić sa pričom o očuvanju životne sredine.
Sve čestitke Gordani Nastić na osvojenoj nagradi!
Tagovi
Eko reportaža Bolji svet Knauf Insulation Gordana Nastić Nagrada
Autor
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Da li ste pročitali tekst o tome kako da Vam slavski kolač uvek uspe?
Dinka Bogunović
pre 3 nedelje
Više čitajte ovde Više [+] https://www.agroklub.rs/prehrambena-industrija/priprema-slavskog-kolaca-zahteva-vreme-i-strpljenje-a-kako-da-ne-pukne-prilikom-pecenja/108500/ :)