Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 24.11.2016. 16:00

Nagrada za inovacije na sajmu EIMA!

Massey Ferguson je za revolucionaran dizajn svog sistema prečišćavanja izduvnih gasova, uveden serijom MF 5700SL, na sajmu EIMA u Bolonji nagrađen nagradom Technical Innovation Award.

  • 1.006
  • 49
  • 0

Za revolucionaran dizajn svog sistema prečišćavanja izduvnih gasova, uveden serijom MF 5700SL, MF je na sajmu EIMA u Bolonji nagrađen nagradom Technical Innovation Award. Ovaj cenjeni trofej dodeljuje FederUnacoma, udruženje italijanskih proizvođača poljoprivredne mehanizacije i tako svake druge godine odaje priznanje za najznačajnija unapređenja na ovom vodećem evropskom sajmu.

Pionirska uloga u oblasti tehnologije motora

Kao prvi proizvođač koji je uveo SCR tehnologiju u industriju poljoprivredne mehanizacije, MF zauzima pionirsku ulogu u oblasti tehnologije motora. Od 2008. zajedno sa specijalistom za motore AGCO POWER kontinuirano se radi na daljem razvoju motora i pripadajućim sistemima za prečišćavanje izduvnih gasova. Do sada su iznedrena rešenja, koja u međuvremenu u sličnom obliku koriste svi veliki proizvođači traktora i kombajna, važe praktično kao najefikasniji put za poštovanje strogih propisa o emisiji gasova.

All in one system

Kao predvodnik u ovoj oblasti, a nakon stupanja na snagu emisione klase 4 za traktore nižih segmenata snage, MF je uspeo da pionirski uvede potrebnu tehnologiju sada i za kompaktnije traktore. Veliki izazov pritom je bilo postići maksimalnu efikasnost potrošnje goriva i AdBlue sredstva, a da se ne ugroze preglednost, okretnost i rastojanje od tla. A sve to bez povećanja troškova održavanja. Iako je zadatak bio identičan kod većih modela traktora, ipak je to kod kompaktnih traktora usled njihove svrhe i na tom osnovu zasnovane bazne konstrukcije teže i još važnije.

Konstrukcija pod nazivom "All-in-One-System", izuzetno kompaktna celina SCR sistema i dizel oksidacionog katalizatora (DOC), je dobro zaštićena i savršeno intergrisana na levoj donjoj strani traktora. Ni dužina šasije ni poklopac motora ili izduvna cev nisu morali da se povećavaju u cilju očuvanja preglednosti na sve strane i okretnosti. Uz to sistem ne zahteva nikakvo održavanje. Regeneracija kao kod filtera dizel čestica (DPF), sa odgovarajućim rashodom goriva i utroškom vremena, otpada.

Massey Ferguson u polju

Žiri je svojom nagradom priznao da je MF i kod kompaktnijih traktora na uzoran način uspeo da zadovolji stroge zakone o izduvnim gasovima, bez pravljenja kompromisa kada su u pitanju snaga, štedljivost, okretnost, radni komfor ili jednostavnost održavanja.

Potvrda kvaliteta inženjerskog rada

Iz Massey Fergusona poručuju da su veoma zadovoljni nagradom koja odaje priznanje izvanrednom inženjerskom radu, a tom radu je takođe odato priznanje i nagradom za MF 5713 SL za "Traktor godine 2016" na poslednjem sajmu Agritechnica. Ovaj sistem je prethodno ostavio utisak tokom leta na Royal Highland Show u Škotskoj, gde je takođe dobio nagradu za inovaciju. Radikalan dizajn jedinice za naknadnu obradu izduvnih gasova sadrži takozvani Swirl (kovitlajući) sistem, kojim se izduvni gasovi optimalno mešaju sa AdBlue sredstvom, tako da dolazi do manje potrebe za hlađenjem i paket hladnjaka može da bude vrlo kompaktan.

EIMA - dodela nagrade

Na taj način su dokazali da za poljoprivrednike širom Evrope, takođe i u za njih tako važnom segmentu od oko 100 KS, u programu imaju prave proizvode. Poručuju još da poljoprivrednik može svoje poslove da obavlja još efikasnije i komfornije nego do sada, a pritom ne moraju, primera radi, da mu objašnjavaju da će ubuduće kod radova sa utovarivačem ili košenja videti manje, teže se okretati, davati više novca za gorivo i AdBlue ili da će mu trebati više vremena za održavanje. "To je pravi napredak, jednostavna i pragmatična inovacija, potpuno u skladu sa tradicijom kompanije MF", zaključio je Kembel Skot, MF direktor marketinga.

Pored nagrađivane serije MF 5700 SL, sistem se takođe ugrađuje i u novoj generaciji MF univerzalnih traktora MF Global Series (MF 4700/MF 5700/MF 6700, 85-130 KS).

AGCO precizna tehnologija za poljoprivredna gazdinstva

AGCO (NYSE: AGCO) je u svetskim razmerama vodeća kompanija na području razvoja, proizvodnje i prodaje poljoprivrednih rešenja i podržava povećanje produktivnosti u poljoprivredi svojom obimnom paletom proizvoda i odgovarajućim uslugama. Poljoprivredni proizvodi kompanije AGCO - podržani od Fuse® precizne tehnologije i usluge optimizacije za poljoprivredna gazdinstva - prodaju se preko pet brenda Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® i Valtra® putem globalne mreže od 3.000 nezavisnih trgovaca i distributera u više od 140 zemalja. AGCO je osnovan 1990. i sedište kompanije je u Duluth, Georgia, USA.

Za više informacija obratite se kompaniji Austro Diesel na jedan od niže navedenih kontakata!


Tagovi

Austro Diesel Massey Ferguson EIMA Nagrada MF 5700SL Bolonja Technical Innovation Award FederUnacoma SCR tehnologija AGCO Power


Partner