Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Žene u poljoprivredi
  • 08.05.2024. 18:00

Nagrada za žene u poljoprivredi - otvorene su prijave

Sve više žena oblikuje budućnost poljoprivrede. Nagradom "Women in Ag", čija će se dodela održati u sklopu EuroTier-a, želi se naglasiti njihova važnost u ovom sektoru

Foto: Shutterstock/Fotokostic
  • 328
  • 18
  • 0

Međunarodni časopis "Women in Ag" i Nemačko poljoprivredno društvo (DLG) zajednički će dodeliti priznanje za profesionalni rad žena u poljoprivredi. 

Zaslužile su pažnju

Prijave su otvorene, imenovan je međunarodni žiri, a već treća po redu dodela nagrada će se održati u sklopu EuroTier-a, vodećeg svetskog sajma stočarstva koji će se održati u Hanoveru u Nemačkoj, od 12. do 15. novembra.

"Uloga žena u poljoprivredi, agrobiznisu i agrarnim naukama menja se širom sveta. Sve više njih oblikuje budućnost sektora, bilo da upravljajusvojim gazdinstvima ili kompanijama, učestvuju u istraživanju ili nastavničkom zvanju. One pokreću održivu proizvodnju hrane širom sveta ili pak polemišu u javnom prostoru kao novinarke, blogerke ili influenserke", kaže izvršna direktorka DLG Holdinga Freja von Ketrik dodajući da ovo priznanje želi da naglasi njihov angažman i ispriča priče o inspirativnim ženama. 

"Želimo da damo ovoj temi pažnju koju zaslužuje", zaključila je. 

Od poljoprivrednica do novinarki

Da je za samo dve godine nagrada "Women in Ag" već visoko priznata u industriji, dokazuje veliki broj kandidatkinja, impresivni profili dobitnica priznanja i velika pažnja medija i javnosti, tvrdi  glavna urednica digitalnog časopisa "Women in Ag" Kim Šoukens

"Na EuroTieru 2024. želimo da nastavimo uspešnu priču o ženama u poljoprivredi, agrobiznisu, obrazovanju, tehnologiji i istraživanjima. Od poljoprivrednica koje se bave ratarstvom ili stočarstvom, stručnih žena iz agrobiznisa i inženjerstva, do onih koje rade u nastavi, istraživanju i razvoju ili u medijima", poručila je Šoukens. 

Rok za prijave je 31. jul, a podnose se na ovom linku.


Tagovi

Žene u poljoprivredi Nagrada Women in Ag EuroTier Prijava Rok


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.