Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 29.03.2023. 16:00

Najavljen protest poljoprivrednika širom Srbije - 5. april

Doneta je odluka da 5. aprila 2023. godine iznesemo svoje nezadovoljstvo protestima u više gradova i opština, blokadom puteva, najavili su iz NAPS-a.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 1.141
  • 197
  • 0

Nezavisne Asocijacije poljoprivrednika Srbije poslala je redakciji Agrokluba saopštenje u kom se navode odluke Upravnog odbora asocijacije sa nedavnog sastanka: 

"Prošla poljoprivredna godina bila je jedna od lošijih što se tiče prinosa za poljoprivredne proizvođače ratarskih kultura. Dolazi prolećna setva, a mi nemamo sredstava za finansiranje iste. Opterećeni smo dugovanjima, kreditima, a svoje poljoprivredne proizvode koje smo ostavili na čuvanju nismo u mogućnosti da prodamo, jer nema interesovanja na tržištu. 

Smatramo da Ministarstvo poljoprivrede treba više pažnje da obrati na poljoprivredna gazdinstva kojima je osnovna delatnost poljoprivreda i ostvari partnerski odnos sa poljoprivrednicima na terenu, čime će steći mnogo bolji uvid u poslovanje i probleme sa kojima se suočava poljoprivreda u Srbiji", napisali su.

"Među članicama NAP Srbije i poljoprivrednicima prisutno je veliko nezadovoljstvo, koje smo spremni da iskažemo na protestima. Doneta je odluka da 5. aprila 2023. godine iznesemo svoje nezadovoljstvo protestima u više gradova i opština, blokadom puteva", najavili su i to ukoliko Ministarstvo poljoprivrede u najkraćem roku ne odgovori na potrebe poljoprivrednika i time spreči dalju propast Srpskog seljaka.


Tagovi

Protest Blokada puteva Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P