Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovol
  • 29.03.2024. 09:00

Najnovija serija Lovol P traktora stiže u Srbiju

Kineska kompanija Lovol donosi revoluciju u proizvodnju traktora, koja će ratarima posao učiniti daleko lakšim, komfornijim i pouzdanijim. Traktor najnovije generacije P serije karakteriše veća snaga i jačina, daleko više elektronike i savremenih tehnologija.

Foto: Mehanizacija Trgomen
  • 2.218
  • 327
  • 0

Traktori najnovije generacije Lovol P serije karakteristični su po tome što postoje modeli sa platformom "pametne" kontrole za sve funkcije, navigacijom za vožnju bez čoveka, daljinskim pokretanjem, inteligentnom kontrolom motora, a svima im je zajedničko to da pružaju maksimalan komfor kojim se obezbeđuje lakše i kvalitetnije obavljanje najtežih poslova na polju, pa čak i onda kada nema dovoljno radne snage.

Učinak veći, a potrošnja goriva manja

Lakoća upravljanja ovim traktorima ogleda se u tome što P serija poseduja daleko više elektronike u odnosu na prethodne serije, pa tako, na primer, postoje modeli koji u sebi sadrže komande "na dugme" od uključivanja kardana, preko blokade diferencijala, prednje vuče, biranja brzina - svaki detalj je elektro-hidraulično kontrolisan. Pored toga, osavremenjavanje upravljanja ogleda se i u kompjuterskom upravljanju procesima. Traktori poseduju fabrički ugrađenu navigaciju i automatsko upravljanje sa sve U okretima na uvratinama. Svi modeli podržavaju složena oruđa za obradu zemljišta, za duboko oranje i setvu.

Lakoća upravljanja ovim traktorima ogleda se u tome što P serija poseduja daleko više elektronike u odnosu na prethodne serije

Proizvođači sa ponosom ističu da je učinak traktora Lovol P serije veći za 30 odsto, ali i da ga karakteriše smanjenje potrošnje goriva za 10 odsto. Modeli poseduju impozantnu spoljašnjost, masivne motore, kao i automatsko podešavanje brzine, koja se reguliše jednostavnim pritiskom na papučicu gasa.

Lovol traktori štede novac i pružaju kvalitet

Kompanija Lovol i dalje nastavlja da proizvodi mehaničke traktore, odnosno modele koji poseduju mehaničke komponente, kako bi zadovoljila potrebe onih poljoprivrednih proizvođača koji preferiraju takav tip traktora. Osim što ih karakteriše dobra izdržljivost i pouzdanost, poljoprivrednici vole Lovol traktore i zbog toga što im štede novac.

Lovol traktori štede novac

"Dakle, Lovol traktori su jeftiniji od najjeftinijeg traktora proizvedenog u Turskoj, ali ne na uštrb kvaliteta u pogledu tehnologija i materijala koji se koriste prilikom izrade", otkrio nam je Jovan Ristić ispred Mehanizacije Trgomen.

Otvaranje predstavništva u junu

Kompanija Lovol iz Kine, deo Veičai industrije, najvećeg proizvođača dizel motora na svetu, odlikuje se zapadnim tehnologijama koje primenjuje u izradi mehanizacije. Poznato je da je Kina najnaprednija u svetu elektronike, ali u cilju unapređenja i podizanja kvaliteta sopstvene proizvodnje, ova kompanija je u svoje modele uvrstila nemačku tehnologiju. U pitanju je kontrola hidraulike i principa rada na dugme, kao i CVT transmisiju, koju su preuzeli nakon kupovine nemačke kompanije "Linde", koja je 90 odsto vlasništvo Veičai grupe.

"Mehanizacija Trgomen iz Kraljeva održava redovne sastanke sa kineskim partnerima, a povod poslednjeg bio je u vezi sa uvozom modela iz nove P serije Lovol traktora u aprilu i otvaranjem novog predstavništva u Novom Sadu", otkrio je Ristić.

Nemačka tehnologija kontrole hidraulike

Prošle godine brend Vejčaji Lovol je na godišnjem nivou proizveo oko 100.000 traktora, kao i oko 20.000 kombajna. U proseku svakog meseca izvezu od 1.000 do 2.000 traktora i kombajna, a lane su uložili oko 150 miliona dolara u poljo-mašine. Zato ističu da su broj jedan u Kini, gde postoji preko 200 proizvođača traktora. Ambicija kompanije je da 2025. bude u top pet proizvođača traktora na svetu.


Tagovi

Lovol Traktori P serija Kina Elektronika Hidraulika Mehanizacija Trgomen


Autorka

Zorana Ljubojev

Više [+]

Diplomirana novinarka. Sarađivala kao novinarka, dopisnica i reporterka za nekoliko različitih medija. Najviše voli teme o životu, radu i problemima, "običnog" čoveka.


Partner

Mehanizacija Trgomen

Dositeja Obradovića 79, 36212 Kraljevo, Srbija
tel: +381 36 862 438, e-mail: office@trgomen.com web: https://www.mehanizacija-trgomen.com/