Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad zveri
  • 09.10.2023. 10:30

Napadaju domaće životinje: Divlje zveri sve učestalije u selima?

Medvedi i šakali se spuštaju u sela i meštanima nanose veliku štetu tako što im kolju domaće životinje.

Foto: Depositphoto/nicholas_dale
  • 197
  • 44
  • 0

Muke meštana udaljenih ivanjičkih sela i dalje ne prestaju. Pod medveđom šapom do sada su se našle mnoge košnice, ali izgleda da je ova krupna životinja u potrazi za hranom otišla i korak dalje, prenosi Rina. Mečka je upala u domaćinstvo Dragana Marinkovića u Čečinama, u opštini Doljevac, i napravila krvav pir, zaklavši ukupno tri ovce.

"Šteta je velika, a spasa nema. Nije ovo ni prvi, ni jedini put da medvedi prave haos po našem selu. I ranijih godina čujemo njihove krike, viđamo njihove tragove" kažu meštani sela Čečine koji u strahu od medveda ne mogu da odu do svojih oranica i livada, jer se u tom delu Ivanjice ljudi bave poljoprivredom i stočarstvom.

Napadaju i šakali

Ali, to nije jedina divlja životinja koja poljoprivrednicima zadaje probleme. U staroplaninskom selu Pokrovenik već neko vreme čopor šakala, kojih po priči meštana ima najmanje dvadesetak, ulazi u selo i napada seoske pse, prenose Pirotske vesti

Šakali ugrožavaju čak i lisice

"Šakali su potamanili veliki broj seoskih pasa, posebno onih koji su manji rastom, ali meštanima nije svejedno jer sve češće čopor silazi u selo gde stradaju i psi i mačke", kažu meštani ovog sela, koji se uzdaju u pomoć lovaca, koji su jedini spas pred ovom pošasti.


Tagovi

Napad medveda Medved zaklao ovce Dragan Marinković Čečine Napad šakala Čopor šakala Pokrovenik


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva