Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakon o poljoprivrednom zemljištu
  • 05.01.2016. 16:00

Nećemo odustati od borbe za paore i zemljište!

Referendumom će biti zatraženo od Vlade i Skupštine Srbije da zaštite poljoprivrednike i mala i srednja gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta!

Foto: pixabay.com
  • 112
  • 5
  • 0

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da će nastaviti "borbu za vojvodjansku zemlju i paore", iako je predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao Zakon o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Narodni poslanik i potpredsednik LSV Đorđe Stojšić rekao je da usvajanjem tog zakona "borba nije završena" i da je LSV prikupila 50.000 potpisa od potrebnih 100.000 za raspisivanje referenduma o novim propisima o poljoprivrednom zemljištu.

Referendumom će, kako je objasnio, biti zatraženo od Vlade i Skupštine Srbije da zaštite poljoprivrednike i mala i srednja gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.

Zahteva se i da država zaštiti poljoprivrednike prilikom izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta u dugoročni zakup na 30 godina.

LSV je saopštila da nije iznenadjena time što je predsednik Nikolić potpisao zakon koji je neustavan i koji će "naneti veliku štetu kako poljoprivrednicima i njihovim porodicama, tako i čitavoj državi".

Foto: pixabay.com


Izvori

beta.rs


Tagovi

Liga socijaldemokrata Vojvodine Zakon o poljoprivrednom zemljištu Referendum Paori Tomislav Nikolić