Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sastanak sredinom sedmice
  • 28.03.2017. 13:45

Nedimović: "Agrokor" u Srbiji posluje normalno

Prema tvrdnjama pojedinih ministara u Vladi Srbije, kompanije u sastavu konzorcijuma "Agrokor" koje se nalaze u našoj zemlji za sada posluju bez problema. Za sredinu ove sedmice najavljen je sastanak predstavnika naše Vlade i Agrokorovih firmi u Srbiji, radi sprečavanja eventualnih problema.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede Srbije
  • 1.203
  • 58
  • 0

Srpske kompanije u sastavu hrvatskog "Agrokora" trenutno posluju bez problema, tvrdi ministar poljoprivrede u Vladi Srbije Branislav Nedimović. Kako prenosi Blic, Nedimovć je izjavio da nijedna "Agrokorova" firma iz sektora poljoprivrede koja posluje u Srbiji zasada nije prijavila probleme u vezi sa poslovanjem ili isplatom dobavljača.

Sastanak predstavnika Vlade i "Agrokora" sredinom sedmice

Ministar je rekao da će se ove nedelje, u sredu ili četvrtak, predstavnici Vlade sastati sa predstavnicima "Agrokorovih" firmi u Srbiji. On je naglasio da te kompanije sarađuju sa mnoštvom dobavljača, pa je veoma važno obaviti razgovore s ciljem da se preduprede eventualni problemi kada je reč o njihovom izmirivanju redovnih obaveza.

"Agrokor" u Srbiji zapošljava 11.000 radnika

Podsećanja radi, hrvatski konzorcijum "Agrokor", zapošljava ukupno 60.000 radnika. U firmama u našoj zemlji, među kojima su "Frikom", "Dijaman", "Merkator", "Kikindski mlin", "Super kartica", "MG Mivela", radi oko 11.000 ljudi.

Ljajić: Razgovorima preduprediti moguće probleme

Prema rečima ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, koje je preneo RTS, za sada nema posledica po zaposlene, ali ni za dobavljače u Srbiji. On je istakao da je važno da se razgovara sa predstavnicima "Frikoma" i "Dijamanta" i da se pošalje jasna poruka radnicima i dobavljačima da će Vlada dati svoj doprinos rešavanju novonastalog problema.

Hrvatska najavila zakon kao pomoć velikim kompanijama

Ljajić je kazao da su poverioci, a naročito ruska "Sberbanka", zainteresovani da se ovaj problem što pre reši i izrazio nadu da će se to uskoro i dogoditi. On je podsetio na to da je hrvatska Vlada najavila donošenje zakona kojim će pomoći kompanijama koje zapošljavaju preko 8.000 radnika, a čije zaduženje iznosi više od milijardu evra.

Ministar Ljajić je kazao da je "Agrokor" jedna od kompanija koje ispunjavaju te kriterijume, dodavši da vlast u Srbiji budno prati dešavanja u našoj zemlji, ali i u susednoj Hrvatskoj, koja je matična zemlja "Agrokora".

Izvor: Blic, RTS

Foto: Ministarstvo poljoprivrede Srbije


Tagovi

Agrokor Hrvatska Srbija Kriza Poljoprivreda Trgovina Branislav Nedimović Rasim Ljajić Ivica Todorić Vlada Srbije Ministarstvo poljoprivrede Ministarstvo trgovine Frikom Dijamant


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.