Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kako privući investicije u poljoprivredi
  • 08.11.2016. 08:00

Nedimović i Fazekaš o privlačenju investitora

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je istakao da je delegacija Srbije razgovarala i sa predstavnicima Agencije za plaćanja Mađarske o stručnoj pomoći koju ona može da pruži oko akreditacije Uprave za agrarna plaćanja, kako bi Srbija u 2017. mogla da pristupi sredstvima iz IPARD fondova.

  • 199
  • 22
  • 0

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović razgovarao je u Budimpešti sa ministrom poljoprivrede Mađarske Šandorom Fazekašom. Dvojica ministara razgovarali su o mogućnostima pomoći mađarskog ministarstva poljoprivrede u privlačenju investitora u Srbiju u oblasti prerađivačke industrije.

Kako piše u saopštenju Ministarstva poljoprivrede Srbije, Nedimović je istakao da je delegacija Srbije razgovarala i sa predstavnicima Agencije za plaćanja Mađarske o stručnoj pomoći koju ta agencija može da pruži oko akreditacije Uprave za agrarna plaćanja, kako bi Srbija, u 2017. godini, mogla da pristupi sredstvima iz IPARD fondova.

"Dogovorili smo stručnu pomoć koju će nam onu uputiti vezano za proces oko akreditacije Uprave za agrarna plaćanja i tehničku pomoć u pogledu implementacije sporednih proizvoda životinjskog porekla koji se javljaju, a prezentovali smo im i mogućnosti investiranja u oblasti prerađivačke industrije u Srbiji", rekao je nakon sastanka srpski ministar poljoprivrede.

Razgovaralo se i o mađarskom modelu zapošljavanja sezonaca

Nedimović je istakao da je dogovoreno i organizovanje zajedničkih sastanaka sa potencijalnim investitorima. On je naglasio i da je sa mađarskim kolegama u Ministarstvu ekonomije razgovarano i o mogućnosti primene u Srbiji njihovog modela zapošljavanja sezonskih radnika u poljoprivredi, jer je, kako je naglasio, mađarski model tog zapošljavanja najbolji u Evropskoj uniji.

Kako je zaključio Branisalv Nedimović razgovori su bili vrlo korisni. Dogovoreno je nekoliko stvari o kojima će se detaljnije razgovarati i na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Mađarske 21. i 22. novembra u Nišu.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Ministarstvo Poljoprivreda Ministarstvo poljoprivrede Srbija Uprava za agrarna plaćanja Branislav Nedimović Mađarska Šandor Fazekaš IPARD Mađarski model Sezonski radnici Zapošljavanje Investitori Investicije Prerađivačka industrija


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.