Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 01.03.2019. 13:00

Nedimović: Od danas kreću subvencije za gorivo

Poljoprivrednici u Srbiji od petka, 1. marta, mogu da računaju na subvencije na dizel gorivo, za šta su izdvojene dodatne dve milijarde dinara, a ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da će 60 litara dizel goriva po hektaru biti subvencionisano sa po 20 dinara.  

Foto: Pixabay / Elsemargriet
  • 682
  • 33
  • 0

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović objasnio je da će novca biti za sve poljoprivrednike, a jedino što treba da urade je, da u Upravama za trezor popune zahtev. Za dva-tri dana novac će biti na računu, rekao je Nedimović, za RTS. 

Od danas poljoprivrednici u Srbiji mogu da računaju na subvencije na dizel gorivo, za šta su izdvojene dodatne dve milijarde dinara. 

Novac dobijaju aktivna gazdinstva

Novac će kako je Nedimović rekao dobiti samo aktivna poljoprivredna gazdinstva kojih je oko 360.000. Ministar je tokom gostovanja na RTS-u rekao da su netačni navodi da će i neaktivna gazdinstva dobiti subvencije.

Govoreći o bezbednosti hrane, naglasio je da će laboratorija za kontrolu hrane biti "kapa cele države" koja će na nezavistan način kontrolisati namirnice.

"Omogućićemo malim poljoprivrednicima da na svom pragu mogu da prodaju svoje proizvode. I to na potpuno regularan način - ispravno, zdravo, bezbedno", napomenuo je ministar.  

60 litara subvencionisano sa po 20 dinara po litru

Ranije je pojašnjeno da će 60 litara dizel goriva po hektaru biti subvencinisano sa po 20 dinara po litru, a maksimalan iznos poljoprivrednog zemljišta je 20 hektara. To se odnosi i na ratare, i na povrtare, i na voćare, na sve vrste poljoprivredne proizvodnje.  

Nedimović: Od 1. marta subvencije za gorivo poljoprivrednicima

Poljoprivrednicima za subvencije za gorivo će država automatski na bazi prijave hektara trezoru od 1. mart do 30. aprila isplaćivati i tu podršku za dizel gorivo.


Izvori

RTS


Tagovi

Subvencije Cena Goriva Branislav Nedimovič


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.