Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • Malina
  • 17.06.2019. 17:00

Nedimović: Otkupna cena od 100 dinara za malinu nije realna

Prema rečima ministra poljoprivrede, otkupna cena za malinu od 100 dinara, ne bi bila realna za naše uslove. Berba još uvek nije ni počela i ne zna se kolika će količina ovog voća biti ponuđena na tržištu. 

Foto: Bigstockphoto/wabeno
  • 176
  • 9
  • 0

Ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, izjavio je da potencijalna otkupna cena maline od 100 dinara za kilogram, ne bi bila realna u našim uslovima. 

Nedimović je razgovarao i sa otkupljivačima i proizvođačima, ali ipak ne može da utiče na otkupnu cenu ovog voća, piše N1

"Veoma je loše što se pojavljuje samo jedna tačka, na kojoj se pojavila otkupna cena 100 dinara, to nije pravilo u Srbiji. Ta jedna tačka, koja je uzeta za primer, u stvari je iz jedne hladnjače u Loznici koja je dala ovu cenu i ta priča od 100 dinara ne stoji u ovom trenutku", rekao je ministar. 

Berba maline još nije počela - rano je predviđati cenu

Smatra kako je još uvek rano da se govori o otkupnoj ceni iz razloga što berba malina nije još uvek ni počela i ne zna se kolika će količina ovog voća biti ponuđena na tržištu. 

Malinari: Od cene zavisi da li će biti berbe

"Zec je još u šumi, a mi već zamastili ražanj debelo", rekao je Nedimović.


Izvori

N1 Srbija


Tagovi

Otkupna cena maline Berba maline Branislav Nedimović Proizvođači malina Otkupljivači


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.