Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razigrana goveda
  • 07.12.2021. 07:30

Nestašna goveda: Krava Magi nedelju dana u begu, brazilski vo se spustio niz tobogan

Goveda su znatiželjne i razigrane životinje pa nije retkost da upadnu i u nevolje.

Foto: Depositphotos/Gladkov (ilustracija)
  • 206
  • 35
  • 0

Goveda često doživljavamo kao pasivne životinje koje nisu sklone ekscesima. Ali, poput drugih živih bića, i ona su vrlo znatiželjna i zaigrana što i njih, a i njihove vlasnike može dovesti u nezgodne situacije. 

O dva primera koja mogu to potvrditi čitamo upravo ovih dana. 

U nemačkoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija pre nedelju dana sa farme je pobeglo vagi govedo staro oko godinu i po dana. Njegova je vrednost oko pet do 10 hiljada evra, a traže ga policija i poljoprivrednici, helikopterom i dronovima, prenosi agrarheute.  

Krava imena Magi prošlog je ponedeljka bila na parenju sa rasplodnim bikom. Kada je vlasnik hteo, nakon što je čuo buku, da je izvede iz objekta, iskoristila je priliku i pobegla. Prvo je krenula prema auto-putu, a kasnije je uočena na golf igralištu. Stočar je sve prijavio policiji i verovatno platio njenu potragu. Kako ona nije bila uspešna, sam je nastavio pomoću drona koji ima televizijsku kameru. 

Dva dana kasnije otkrio ju je u šumi nedaleko farme, ali životinja ne pušta nikome da joj se približi na više od 70 metara. Čak je angažovan lovac koji bi mogao da koristi omamljivač, ali mora da joj priđe barem 30 do 35 metara da bi mogao da ispali hitac. Vlasnik planiran da je namami senom iako je upitno hoće li uspeti budući da se Magi hrani kukuruzom kojeg lovci ostavljaju za divlje svinje. 

Puno bizarniji slučaj desio se u Brazilu gde je u mestu Nova Granada vo težak oko 220 kilograma pobegao sa farme i otišao u obližnji zabavni park. Tamo je uspeo da se popne na tobogan, a kada je krenuo da klizi prema dole, radnici su isključili vodu kako ne bi nastradao. Kako piše Diario da Regiao, užetom su ga dovukli do bazena, a pomoću njega i izvukli iz vode. Vlasnik mu je na kraju dao ime Tobogã (tobogan, op.a.)

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu:


Tagovi

Narav krava Nestašna goveda Razigrana goveda Beg Vagi Bizarno


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.