Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 26.11.2021. 18:00

Neto prihod Deere & Company gotovo šest milijardi dolara

Povećala se i vrednost deonica, a prihodi od prodaje porasli su za 16 odsto uprkos poteškoćama koje je stvorila pandemija.

Foto: Maja Celing Celić
  • 108
  • 57
  • 0

Najveći svetski proizvođač poljoprivredne opreme Deere & Company objavio je podatak da je proteklu fiskalnu godinu uprkos problemima u lancu snabdevanja završio sa neto prihodom u iznosu od 5,96 milijardi dolara. To je povećalo i vrednost njihovih deonica, na 18,99 USD po deonici. Lani je neto prihod fiskalne godine iznosio 2.751 milijarde USD, odnosno 8,69 dolara po deonici.

Kako navode u saopštenju, u četvrtom kvartalu neto prihod je bio 1.283 mlrd. USD, odnosno 4,12 USD po deonici u poređenju sa 757 miliona USD ili 2,39 USD po deonici za tromesečje završeno 1. novembra 2020. godine.

Uprkos poteškoćama u lancima snabdevanja koje je stvorio Covid-19, u poslednjem kvartalu su prihodi od prodaje porasli za 16 odsto, na 11.327 milijardi USD, a gledajući celu godinu za 24 odsto, na 44.024 mlrd. USD. Neto prodaja opreme iznosila je 10.276 mlrd. USD za kvartal i 39.737 mlrd. USD za godinu, u poređenju sa 8.659 USD za četvrti kvartal u istom razdoblju prošle fiskalne godine, odnosno 31.272 USD za svih 12 meseci.

"Snažan učinak u četvrtom tromesečju i celoj godini ostvarili su predani zaposleni, trgovci i dobavljači širom sveta koji su pomogli u sigurnom održavanju naših operacija i pružanja usluga kupcima", izjavio je predsednik i glavni izvršni direktor te korporacije Džon C. Mej.

Dodao je da rezultati odražavaju snažnu potražnju krajnjeg tržišta i sposobnost da nastave da pružaju usluge kupcima u lancima snabdevanja. 

"Gledajući u budućnost, očekujemo da će potražnja za poljoprivrednom i građevinskom opremom i dalje imati pozitivne temelje, uključujući povoljne cene useva, privredni rast i povećana ulaganja u infrastrukturu", kazao je Mej.

Međutim, dodaje da istovremeno očekuju da će pritisci u lancu snabdevanja i dalje predstavljati izazove u industriji.

"Blisko sarađujemo sa dobavljačima kako bismo rešili te probleme i osigurali da naši kupci mogu da isporuče osnovnu hranu i infrastrukturu na profitabilniji i održiviji način", zaključio je.

Predviđa se da će neto prihod ove korporacije za fiskalnu 2022. biti u rasponu od 6,5 do 7,0 milijardi dolara, čime će ostvariti novi rekord.


Tagovi

Deere & Company Prihodi Zarada Poljoprivredna oprema John Deere Fiskalna godina


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.