Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potop
  • 31.08.2022. 09:00
  • Moravički okrug, Katrga, Čačak

Nevreme potopilo selo kod Čačka - očekuje se stabilizacija

Potopljeni su podrumi, fudbalski teren, njive i putevi.

Foto: Zvezdana Gligorijević (ilustracija)
  • 94
  • 23
  • 0

Nevreme koje je pogodilo teritoriju grada Čačka najveće posledice ostavilo je u selu Katrga, gde je došlo do izlivanja reka Bresničke reke i Žutaje usled čega su potopljeni podrumi, fudbalski teren, njive i putevi. Na terenu su pripadnici Sektora za vanredne situacije, koji pomažu ugroženim meštanima, piše RINA.

"Izvlačimo vodu iz podruma, pokušavano da pomognemo meštanima koji su se našli na udaru ove poplave. Osim dve reke koje su izlile, veliki problem prave i kanali za odvod vode koji se nalaze pored puta. Ono što je pozitivno jeste da je sa prestankom padavina, nivo ove dve reke u opadanju i očekujemo stabilizaciju situacije", izjavio je za ovu agenciju Bratislav Zečević iz Sektora za vanredne situacije u Čačku.

Kako dalje prenosi Telegraf, usled loših vremenskih uslova i padavina koje se najvaljene sve do petka, u Čačku je uvedeno dvadesetčetvoročasovno dežurstvo. Nadležene ekipe su upućene na teren i rade na izbacivanju vode iz podruma, nakon čega će biti angažovane i Komisije za procenu štete.

Kako je ranije preneo RHMZ, u Srbiji se do 4. septembra očekuje promenljivo oblačno, umereno toplo i nestabilno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije i češće padavine prognoziraju se za petak i nedelju, 2. i 4. septembra, dok bi u četvrtak i subotu, 1. i 3. septembra, u većini mesta bilo suvo sa sunčanim intervalima.


Tagovi

Selo Nevreme Kiša Potopljeno selo Katrga Bratislav Zečević


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...