Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenske nepogode
  • 23.07.2018. 16:00

Nevreme u Arilju, Požegi i Lučanima - grad opustošio useve

Opštine Požegu, Lučane i Arilje juče je pogodilo strašno nevreme. Grad je pričinio velike štete na usevima, a oštećena je i infrastruktura. Prema rečima nadležnih, razmere štete će proceniti ekipe koje će danas izaći na teren.

Foto: clanak u izradi
  • 707
  • 33
  • 0

Opštine Požegu, Lučane i Arilje juče je pogodilo strašno nevreme. Grad je pričinio velike štete na usevima, a oštećena je i infrastruktura. Prema rečima nadležnih, razmere štete će proceniti ekipe koje će danas izaći na teren. Na teritoriji Požege, na području Milićevog sela, Godovika i Dobrinje, obilne padavine oštetile su i seoske puteve. U ariljskom i dragačevskom kraju obilna kiša je zahvatila sela: Donju Kravaricu, Virovo, Rti i Kaonu.

Velika šteta na zasadima voća i povrća

Prema rečima meštana, nevreme je počelo posle 17 časova, a za to vreme grad veličine oraha je naneo ozbiljnu štetu na usevima, ali i na stambenim objektima. Meštani dragačevskog sela Kaona kažu da su se ponadali da je sa gradom koji im je obrao maline gotovo, te da će bar drugo voće i povrće moći da opstane, ali izgleda da su se uzalud nadali. Oni dodaju da je sipalo kao iz vreće, a krupan grad i jaka kiša su im obeleleli dvorišta.

Protivgradni strelci sprečili još veću štetu

Zamenik predsednika opštine LučaniMilivoje Dolović tvrdi da su nadležni preduzeli sve neophodne mere za sprečavanja grada, dodavši da su protivgradni strelci su odmah reagovali i dejstvovali ispaljivanjem raketa, što je pomoglo da šteta na usevima ne bude još veća.


Izvori

RTS


Tagovi

Grad Nevreme Arilje Požega Lučani Šteta Usevi Milivoje Dolović Srbija


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.