Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • vremenske nepogode
  • 20.05.2019. 15:00

Nevreme u Srbiji: Noćas ispaljeno 829 raketa sa osam radarskih centara

U Srbiji je noćas ispaljeno 829 raketa sa osam radarskih centara. Za tri sata ispaljeno je 10 odsto od cele godišnje potrošnje raketa. Ispaljena je i 31 raketa iz četiri nove automatske protivgradne stanice sa radarskog centra Valjevo.

Foto: Bigstockphoto/soupstock
  • 229
  • 10
  • 0

Pojedine delove Srbije sinoć je pogodilo jako nevreme i padao je grad. U Čačku, Ivanjici i Lučanima nevreme je nanelo veliku štetu voću i usevima. 

U Srbiji je noćas ispaljeno 829 raketa sa osam radarskih centara. Za tri sata ispaljeno je 10 odsto od cele godišnje potrošnje raketa. Ispaljena je i 31 raketa iz četiri nove automatske protivgradne stanice sa radarskog centra Valjevo.

Stradalo i do 80 odsto malinjaka 

Grad, veličine lešnika, a ponegde i oraha, padao je oko 10 minuta, a u nekim selima i 20 minuta. Najviše grada palo je u čačanskim selima Miokovci i Prijevoru, u kojima su stradali voćni zasadi, naročito kajsija, prenose lokalni mediji.

U pojedinim malinjacima kako prenosi RTS procenjenja šteta je i do 80 procenata. Grad je sinoć padao i u Dragačevskom kraju, a najviše u selima Rti i Donja Kravarica. 

U Ivanjici je kako prenose Večernje novosti grad padao oko dvadeset minuta, a grada je bilo i u Ljigu. I teritoriju Beograda i Novog Sada sinoć oko 20 sati zahvatilo je nevreme, sa jakom kišom, gradom i vetrom. 

Više od 15.000 udara munja u Srbiji 

Više od 15.000 udara munja i gromova pogodilo je Srbiju, pokazuju podaci sa sajta blitzortung.org.

Najviše kiše palo je u Zrenjaninu - 35 litara za nekoliko sati, u Kikindi 20 litara kiše za jedan sat, na Paliću 18 i u Novom Sadu 14 litara. 

Republički hidrometeorloški zavod Srbije upozorio je da se u nedelju uveče očekuju nepogode sa velikom količinom padavina. Uveče i noću na području Banata, Pomoravlja i istočne Srbije najavljene su lokalne nepogode sa jakim pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina (od 20 do 40 litara po metru kvadratnom) i pojavom grada, saopštio je RHMZ.


Izvori

novosti.rs


Tagovi

Vremenska prognoza Nevreme Rakete za protivgradnu zaštitu Malinjaci Voćnjaci


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u