Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zatvorska kazna
  • 23.04.2024. 16:00
  • Moravički okrug, Bresnica

Nije platio saobraćajnu kaznu, pa u zatvor otišao - traktorom

Meštani Bresnice i Bečnja hteli su da ga isprate traktorima i automobilima, ali nisu dobili dozvolu za to.

Foto: FB stranica Volim Čačak
  • 370
  • 42
  • 0

Slobodan Vidojević, poljoprivredni proizvođač iz Bresnice i predsednik Udruženja proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja, danas je otišao u zatvor zbog neplaćene saobraćajne kazne od 10.000 dinara. Ispratilo ga je celo selo, a na odsluženje kazne od 10 dana otišao je traktorom, prenosi Ozonpress

Nije imao novca da plati kaznu zbog upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, pa je priveden.

"Policajci su sinoć došli oko 19:30 časova i rekao sam da nemam novca, kao i mnogi seljaci, da sam spreman da idem da izdržavam kaznu. Rekao sam da ću doći svojim traktorom, da ga parkiram ispred SUP-a, jer ja od njega zavisim i izdržavam porodicu. Moja porodica se bavi stočarstvom i ratarstvom i živimo od poljoprivrede", kaže Vidojević, a prenosi Ozonpress.

Nema novca da plati kaznu

Ne beži od toga da plati kaznu, ali to trenutno nije u mogućnosti.

"Nemam novca, nije da neću da platim kaznu. Gde ću biti ne znam, sada idem u Mrčajevce. Rekao sam da ću doći da se javim i onda će me valjda negde smestiti."

Meštani koji su se okupili kažu da se i na ovom primeru vidi koliko je država nepravedna, odnosno da zakon nije isti za sve. Dok je odsutan, o domaćinstvu će brinuti roditeji koji su već u godinama, supruga i deca, a pomagaće i komšije koliko budu mogli.  U zatvor je otišao traktorom iz 1972. godine. Meštani Bresnice i Bečnja hteli su da ga isprate traktorima i automobilima, ali nisu dobili dozvolu za to.


Tagovi

Zatvorska kazna U zatvor na traktoru Slobodan Vidojević Bresnica Saobraćajna kazna


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".