Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Drugi pokušaj
  • 21.06.2024. 13:30

Niko ne želi da kupi poznatog proizvođača traktora - Ursus?

Propao je i drugi pokušaj javne prodaje. Poveriocima nije stigla ni jedna ponuda za kupovinu.

Foto: Depositphotos/Baloncici
  • 5.540
  • 514
  • 0

U kancelariji stečajnog upravnika Ursus SA juče (20.6.) su trebale da budu otvorene koverte sa ponudama za kupovinu imovine ovog poljskog proizvođača poljoprivrednih mašina. Ipak, nije imalo šta da se otvori, javlja farmer.pl.

Tako je i druga javna prodaja završena bez ponuda, saopšteno je iz kancelarije "KGS Restrukturyzacje" zaduženog za prodaju imovine.

Kako piše poljski WRP, na prvoj organizovanoj licitaciji cena za čitavo preduzeće bila je 125 miliona zlota, odnosno 28,9 miliona evra. Na sadašnjem, drugom pokušaju, smanjena je na 99 miliona zlota (23,1 miliona evra).

Saga sa prodajom Ursus SA u stečaju traje od početka 2024. Kako smo već pisali, legendarna poljska marka traktora, koja je godinama dominirala domaćom poljoprivredom, a mašine distribuirane u više od 50 zemalja sveta, našla se u finansijskim poteškoćama.

Ponuda o prodaji uključuje tri proizvodna pogona (Lublin, Dobre Miasto, Biedaszki Małe), prava na brend, dokumentaciju i svu fabričku opremu. Sada se nameće pitanje na koliko će još morati biti smanjena početna cena da bi se javio investitor.

Prema pisanju Farmera, o sudbini kompanije odlučiće odbor poverilaca. Postoji nekoliko opcija, uključujući smanjenje cene ili prodaju imovine deo po deo - posebno nekretnine, posebno brend.


Tagovi

Ursus Traktor Prodaja imovine Prodaja brenda Poljski proizvođač Stečaj


Autorka

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.