Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gradska opština Crveni krst
  • 14.06.2018. 08:15

Niš: Plastenici za siromašne porodice

Plastenik je dobila porodica Dinić u naselju Rujnik, kao i porodice u Sečanici i u naselju 12. februar.

Foto: Pixabay / Jai79
  • 514
  • 24
  • 0

Tri socijalno najugroženije porodice iz opštine Crveni krst u Nišu dobile su plastenike. Ova gradska opština izdvojila je 150.000 dinara za tu namenu. Plastenik je dobila porodica Dinić u naselju Rujnik, kao i porodice u Sečanici i u naselju 12. februar. Inicijativu je pokrenula Ženska odbornička mreža, čiji je zadatak da ekonomski osnaži žene.

"Dobili smo zahtev odbornica da sačinimo spisak najugroženijih porodica. Potom smo sa njima obišli teren i utvrdili koje su to porodice koje na najadekvatniji način mogu da da iskoriste potencijale plastenika i tako se izdržavaju. Odluku je donela petočlana Komisija", rekao je diplomirani pravnik Centra za socijalni rad Jovan Zdravković.

Jedna od budućih poljoprivrednica je Tanja Dinić, koja se zahvalila na pomoći i najavila da će gajiti jagode. Predsednik GO Crveni krst prof. dr Miroslav Milutinović je rekao da će ovih akcija biti i u budućnosti.

Izvor: GO Crveni krst, Niš


Tagovi

Plastenik Jagode Socijalno ugrožene porodice Jovan Zdravković Tanja Dinić Miroslav Milutinović Gradska opština Crveni krst


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.