Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uvoz traktora
  • 18.10.2019. 15:00

Niže carinske stope za uvoz traktora za industrijsku montažu

Vlada Srbije utvrdila je Predlog izmena i dopuna Zakona o carinskoj tarifi, kojim se omogućava uvoz poljoprivrednih i šumskih traktora za industrijsku montažu svih snaga, pored postojećih snage od 18 do 37 kW, uz niže carinske stope.

Foto: Agroklub
  • 254
  • 11
  • 0

Vlada Srbije je na sednici utvrdila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o carinskoj tarifi, kojim se omogućava uvoz poljoprivrednih i šumskih traktora za industrijsku montažu svih snaga (pored postojećih snage od 18 do 37 kW), uz niže carinske stope.

"Ova mera je usmerena ka domaćim fabrikama koje se bave serijskom montažom svih vrsta traktora, a omogućiće povećanje angažovanosti postojećih proizvodnih kapaciteta i domaće radne snage, uz povećanje konkurentnosti na domaćem i stranim tržištima," saopštila je Vlada Srbije. 

Takođe, uspostavlja se obaveza, ne samo primene, nego i objavljivanja odluka o svrstavanju određene robe koje donosi Komitet za harmonizovani sistem Svetske carinske organizacije i Evropska komisija u Službenim glasniku RS. Ovakav vid transparentnosti kako se dalje kaže u saopštenju znatno će olakšati rad carinskih službenika i privrede.


Izvori

Vlada Republike Srbije


Tagovi

Niže carinske stope Vlada Srbije Uvoz traktora Izmene Zakona


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.