Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • UAP
  • 10.12.2015. 14:10

Nova zapošljavanja u Upravi za agrarna plaćanja

Uprava za agrarna plaćanja dobila je saglasnost Vlade Srbije da naredne godine zaposli 103 službenika kako bi iz fondova Evropske unije Srbija mogla da preuzima bespovratna sredstva namenjena poljoprivredi.

Foto: Uprava za agrarna plaćanja
  • 174
  • 5
  • 0

"Uprava za agrarna plaćanja dobila je saglasnost Vlade Srbije da naredne godine zaposli 103 službenika kako bi iz fondova Evropske unije Srbija mogla da preuzima bespovratna sredstva namenjena poljoprivredi", izjavio je direktor te uprave Bojan Živadinović.

On je na konferenciji za novinare u Ministarstvu poljoprivrede kazao da će konkurs za zapošljavanje biti uskoro raspisan, ali nije precizirao kada. "Ti mladi ljudi će nam pomoći da se kroz jačanje institucija približimo korišćenju sredstava iz IPARD fondova koja su nam namenjena", kazao je on i dodao da je u planu budžeta za poljoprivredu za narednu godinu opredeljeno 190 miliona dinara za zarade novozaposlenih u Upravi za agrarna plaćanja.

Do 2020. godine bespovratnih 175 miliona evra

Prema njegovim rečima u Upravi za agrarna plaćanja trenutno je samo 66 zaposlenih koji rade i na subvencijama i na pripremama korišćenja IPARD sredstava, a procene su da je potrebno da ih za par godina bude oko 1.000. Predviđeno je da se za Srbiju do 2020. iz IPARD fondova Evropske unije za ruralni razvoj izdvoji bespovratno 175 miliona evra, precizirajući da je taj iznos za narednu godinu 35 miliona evra.

"Ništa nije propalo i ta sredstva su nam i dalje na raspolaganju", kazao je Živadinović.

Foto: Uprava za agrarna plaćanja


Izvori

beta.rs


Tagovi

UAP Uprava za agrarna plaćanja Nova zapošljavanja IPARD EU fondovi Bojan Živadinović Vlada Srbije Zapošljavanje službenika

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljoprivrednici se sastaju sa ministarkom 12. februara. O čemu će pričati?

Na zahtev 15 udruženja poljoprivrednika koji su u subotu (3.2.) doneli odluku da zatraže sastanak sa ministarkom poljoprivrede, juče (6.2.) su dobili i pozitivan odgovor....

Više [+]