Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ulaganja Pokrajinske vlade
  • 30.04.2015. 10:00

Novac za protivgradne mreže i opremu za preradu

Pokrajinska vlada nastavila je program pomoći poljoprivrednicima koji ulažu u nove tehnologije. Bespovratan novac dobili su oni koji ulažu u protivgradne mreže i male preradne kapacitete.

  • 226
  • 11
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, u okviru programa pomoći poljoprivrednicima koji ulažu u nove tehnologije, dodelio je bespovratna sredstva onima koji ulažu u protivgradne mreže i male preradne kapacitete.

Korisnicima je ugovore uručio pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški, koji kaže da je ukupna vrednost investicija 131 milion dinara, a bespovratan novac dobilo je 90 korisnika.

Korisnici novca u Skupštini Vojvodine
Korisnici novca u Skupštini Vojvodine

"Novih 85 hektara će biti pod protivgradnim mrežama. Već sada smo iscrpeli sredstva koje smo namenili za preradu voća, povrća i hladnjača. Imali smo jako veliku zainteresovanost poljoprivrednika. Verovatno su i naši obilasci koje smo imali u februaru i martu doprineli tome", kaže Bogaroški.

S obzirom na veliku zainteresovanost za male preradne kapacitete, Bogaroški kaže da će u drugom delu godine rebalansom pokrajinskog budžeta pokušati da obezbede još novca za opremu za preradu lekovitog i začinskog bilja kao i uljarica. Ugovore po novim konkursnim linijama Sekretarijata za poljoprivredu korisnici će potpisivati za vreme Poljoprivrednog sajma.

Mirna Milosavljević - Jam and Jelly
Mirna Milosavljević, Jam and Jelly

Mirna Milosavljević iz firme Jam and Jelly, koja u Irigu proizvodi džemove i slatka, kaže da će im bespovratan novac, koji im je dodelio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, pomoći u povećanju kapaciteta proizvodnje. Ove tradicionalne proizvode Jam and Jelly plasira kroz domaće tržne centre ali i izvozi u Kanadu, a u pregovorima su za izvoz u Rusiju i Ujedinjene Arapske Emirate.

"Kupili smo mašinu za vakum uparivač, to je u stvari duplikator u kom mi kuvamo naše proizvode tako da ostane sav ukus i miris voća jer je ključanje na 55°C. Kupili smo i punilice, etiketirke, i sve što nam je potrebno za našu proizvodnju", kaže Milosavljević.


Tagovi

Branislav Bogaroški Bespovrata novac Protivgradne mreže Prerađivački kapaciteti Poljoprivredni sajam Mirna Milosavljević Prerada voća i povrća Uljarice Začinsko bilje


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."