• Silosi
  • 13.08.2020. 10:00

Objavljene smernice za rad silosa u uslovima pandemije

Zajedničkim projektom FAO i Udruženja "Žita Srbije" biće omogućena savetodavna i tehnička podrška industriji žitarica u partnerstvu sa EBRD-om uspostavljanjem operativnih protokola COVID-19, razvijanjem preporuka za silose i skladišta žitarica, pružanjem obuke ključnim učesnicima .

Foto: JumpStory
  • 90
  • 5
  • 0

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO) u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Udruženje za unapređenje proizvodnje i izvoza žitarica i uljarica "Žita Srbije" potpisali su novi Sporazum o saradnji, ovog puta u okviru zajedničkog Projekta pod nazivom "Smernice za rad silosa u uslovima pandemije COVID-19".

"Ovaj projekat omogućiće savetodavnu i tehničku podršku industriji žitarica u partnerstvu sa EBRD-om uspostavljanjem operativnih protokola COVID-19, razvijanjem preporuka za silose i skladišta žitarica, pružanjem obuke ključnim učesnicima u sektoru proizvodnje, kontrole, skladištenja i prerade žitarica uz održavanje komunikacije između učesnika u sektoru žitarica, FAO-a i EBRD-a", navodi se na sajtu Žita Srbije.

Skladišta i mlinovi prva kritična tačka

Iako je proizvodnja žitarica u velikoj meri mehanizovana i rasprostranjena na velikim površinama, kako bi se obezbedile smernice za fizičko distanciranje, silosi, skladišta zrnaste robe i mlinovi predstavljaju prvu kritičnu tačku gde proizvođači isporučuju svoj proizvod i komuniciraju sa transportnim kompanijama, laboratorijama kvaliteta, utovarnim i istovarnim objektima, a koje često zahtevaju direktan kontakt između ljudi.

Ispod teksta možete preuzeti dokument Smernice za rad silosa u uslovima pandemije COVID-19 u celosti.

Kako treba postupati ilustovano možete pogledati i u videu:


Dokumenti


Tagovi

Rad u silosima FAO UN Žita Srbije Pandemija Virus korona Sporazum o saradnji Smernice za rad silosa


Autorka

Julijana El Omari

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Acimovicima ne treba more, oni su sebi napravili ambijent primorskog dvorista. palme, kaktusi, južno... Pročitaj celu belešku »