Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Silosi
  • 13.08.2020. 10:00

Objavljene smernice za rad silosa u uslovima pandemije

Zajedničkim projektom FAO i Udruženja "Žita Srbije" biće omogućena savetodavna i tehnička podrška industriji žitarica u partnerstvu sa EBRD-om uspostavljanjem operativnih protokola COVID-19, razvijanjem preporuka za silose i skladišta žitarica, pružanjem obuke ključnim učesnicima .

Foto: JumpStory
  • 101
  • 5
  • 0

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO) u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Udruženje za unapređenje proizvodnje i izvoza žitarica i uljarica "Žita Srbije" potpisali su novi Sporazum o saradnji, ovog puta u okviru zajedničkog Projekta pod nazivom "Smernice za rad silosa u uslovima pandemije COVID-19".

"Ovaj projekat omogućiće savetodavnu i tehničku podršku industriji žitarica u partnerstvu sa EBRD-om uspostavljanjem operativnih protokola COVID-19, razvijanjem preporuka za silose i skladišta žitarica, pružanjem obuke ključnim učesnicima u sektoru proizvodnje, kontrole, skladištenja i prerade žitarica uz održavanje komunikacije između učesnika u sektoru žitarica, FAO-a i EBRD-a", navodi se na sajtu Žita Srbije.

Skladišta i mlinovi prva kritična tačka

Iako je proizvodnja žitarica u velikoj meri mehanizovana i rasprostranjena na velikim površinama, kako bi se obezbedile smernice za fizičko distanciranje, silosi, skladišta zrnaste robe i mlinovi predstavljaju prvu kritičnu tačku gde proizvođači isporučuju svoj proizvod i komuniciraju sa transportnim kompanijama, laboratorijama kvaliteta, utovarnim i istovarnim objektima, a koje često zahtevaju direktan kontakt između ljudi.

Ispod teksta možete preuzeti dokument Smernice za rad silosa u uslovima pandemije COVID-19 u celosti.

Kako treba postupati ilustovano možete pogledati i u videu:


Dokumenti


Tagovi

Rad u silosima FAO Žita Srbije Pandemija Virus korona Sporazum o saradnji Smernice za rad silosa


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...