Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obnova atarskih puteva
  • 08.07.2015. 12:00

Obnova 775 kilometara atarskih puteva za 120 dana

U narednih 120 dana urediće se preko 775 kilometara poljskih puteva. Ukupna vrednost ove investicije je 715,5 miliona dinara, a učešće Ministarstva poljoprivrede je 357 miliona dinara.

Foto: depositphotos.com, ligora
  • 118
  • 4
  • 0

Uređenje poljoprivrednog zemljišta izgradnjom ili revitalizacijom poljskih puteva, predstavlja jednu od najznačajnih mera kojom će se omogućiti bolji uslovi života i rada poljoprivrednika, ali i svih drugih ljudi koji žive u ruralnom području. Istakla je to ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković u Klubu poslanika, gde je sa 63 jedinice lokalne samouprave, zaključen ugovor o uređenju poljskih puteva.

Lakši, bezbedniji i efikasniji transport poljoprivrednika

Prema rečima ministarke, ukupna vrednost ove investicije je 715,5 miliona dinara, a učešće Ministarstva je 357 miliona dinara. Ovim sredstvima će se u narednih 120 dana urediti preko 775 kilometara poljskih puteva. Na ovaj način biće omogućen lakši, bezbedniji i efikasniji transport poljoprivrednika ali i poljoprivrednih proizvoda, što ima poseban značaj za transport voća i povrća.

Angažman domaćih preduzeća

Na revitalizaciji puteva biće angažovana domaća preduzeća, koja će između ostalog izvršiti ravnanje terena, nasipanje šljunčanom ili kamenom podlogom puteva i izgradnju propusta i dodala da će radi velikih posledica koje su poplave ostavile na seosku infrastrukturu, ministarstvo u okviru mere revitalizacija poljskih puteva, potpisati danas ugovore i sa 58 gradova i opština, u kojima je bila proglašena vanredna situacija.

Direktna korist za hiljade poljoprivrednika

Realizacijom potpisanih ugovora direktnu korist imaće više hiljada poljoprivrednika, jer će ove puteve koristiti za odlazak i dolazak do svog poljoprivrednog zemljišta.

Ministarka je pozdravila napore lokalnih samouprava i kolega iz drugih institucija usmerenih ka stvaranju uslova za razvoj poljoprivrede i poboljšanje uslova života u ruralnim sredinama. "Verujem da ćemo angažovanjem resursa na svim nivoima vlasti, hrabro ići ka ispunjenju zajedničkih ciljeva", zaključila je na kraju.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine prošle godine potpisalo je ugovore sa predstavnicima četrdeset lokalnih samouprava, u vrednosti od 650 miliona dinara i revitalizovano je preko 515 kilometara poljskih puteva.

Foto: depositphotos.com, ligora


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Obnova atarskih puteva Transport poljoprivrednika Poljoprivredni proizvodi Investicije Snežana Bogosavljević Bošković Transport voća i povrća Ministarstvo poljoprivrede Poljoprivredno zemljište

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)